search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:48
MENU CLOSE

«Καμπανάκι» από την Ένωση Φωτορεπόρτερ μπροστά στο νέο συλλαλητήριο – «Μην κυκλοφορείτε μόνοι σας»

23.01.2019 16:51
dadamis.jpg

 

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει στους φωτορεπόρτερ η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας ενόψει του νέου συλλαλητηρίου «για τη Μακεδονία» που προγραμματίζεται εν όψει της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή.

Μετά τις αιματηρές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο της Κυριακής, καθώς και τις καταγγελίες ότι ακροδεξιοί κυκλοφορούσαν φέροντας φωτογραφίες των υποψήφιων θυμάτων τους, η ΕΦΕ καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ που θα καλύψουν τη συγκέντρωση να προσέξουν τη σωματική τους ακεραιότητα, αποφεύγοντας πρωτίστως να κινούνται μόνοι τους μέσα στο πλήθος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΦΕ:

Το ΔΣ της ΕΦΕ λαμβάνοντας υπόψιν τα γεγονότα του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό της περασμένης Κυριακής και του τραυματισμού συναδέλφων από ακροδεξιές ομάδες διαδηλωτών και ενόψει του νέου συλλαλητηρίου παρακαλεί τους συναδέλφους που θα καλύψουν ανάλογες διαδηλώσεις, να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία της σωματικής τους ακεραιότητας τόσο του εαυτού τους, όσο και των συναδέλφων τους. Θυμίζουμε στους συναδέλφους ότι κατά τη διάρκεια ανάλογων διαμαρτυριών στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης συνάδελφοι ήρθαν αντιμέτωποι με περίστροφο. Γι αυτό λοιπόν, για τη δική σας ασφάλεια:

Προσέξτε να μην βρεθεί κανένας σας μόνος μέσα σε ομάδες διαδηλωτών. Για τη δική σας προστασία, να κινείστε σε μικρές ομάδες με τους συναδέλφους σας.

Αποφεύγετε να καλύπτετε από πολύ κοντά στιγμιότυπα επεισοδίων.

Αν είναι δυνατόν προτιμήστε ελαφρύ εξοπλισμό.

Ενημερώστε άμεσα το ΔΣ της ΕΦΕ και τους συναδέλφους σας, αν πέσει κάτι ύποπτο ή επικίνδυνο στην αντίληψή σας.

Το ΔΣ της ΕΦΕ καλεί τις υπόλοιπες δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας, τα πρακτορεία και τα ΜΜΕ να ακολουθήσουν το παρόν κάλεσμα με σχετικές οδηγίες προς τα μέλη και τους συνεργάτες τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:35