search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:41
MENU CLOSE

Όσα ομοφοβικά ακούστηκαν στη δίκη του Αμβροσίου: «Κουνιέστε στο δρόμο;»

23.01.2019 17:49
Όσα ομοφοβικά ακούστηκαν στη δίκη του Αμβροσίου: «Κουνιέστε στο δρόμο;» - Media

 

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου αποφάσισε η δίκη να συνεχιστεί τη Δευτέρα οπότε και αναμένεται να αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης, να απολογηθεί ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος και απαγγελθεί η εισαγγελική πρόταση.

Την Τετάρτη ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις όλων των μαρτύρων υπεράσπισης και κατηγορίας, σύμφωνα με το temponews24.gr. Πρόκειται για τη δίκη του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, για την υπόθεση της στοχοποίησης ομοφυλόφιλων, σε κείμενο που είχε δημοσιεύσει στο προσωπικό του ιστολόγιο. Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος κατηγορείται για κατάχρηση του εκκλησιαστικού αξιώματος και παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου.

Ο τίτλος του κειμένου του, που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2015, ήταν: «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ».

Στην δικαστική αίθουσα συγκεντρώθηκε ομάδα υποστηρικτών των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το iefimerida.gr.

Στο δικαστικό μέγαρο Αιγίου για να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας βρέθηκε και ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ενώ για να στηρίξουν τον Αμβρόσιο στο δικαστήριο έδωσαν το παρόν οι Μητροπολίτες Πειραιά, Ηλείας και Γόρτυνος.

Η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, κατά την πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης, είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων σε άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αλλά και σε εισαγγελείς οι οποίοι άσκησαν έφεση.

Βασική υπερασπιστική γραμμή των δικηγόρων του Αμβρόσιου, είναι –όπως και πρωτόδικα- πως το κείμενο του δεσπότη δεν αναφερόταν στους ομοφυλόφιλους, αλλά στους πολιτικούς.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης των μαρτύρων της Πολιτικής Αγωγής, σε ερώτηση της έδρας αν το κείμενο του μητροπολίτη αφορά μόνο τους πολιτικούς, ειπώθηκε ότι αφορά κυρίως τους ομοφυλόφιλους ή ότι αναφέρεται σε ομοφυλόφιλους πολιτικούς, τους οποίους άλλωστε αποκαλεί μικρή μειοψηφία μέσα στη Βουλή και άρα δεν συμπίπτουν με αυτούς που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των βουλευτών.

Ανέφεραν επίσης, ότι τόσο οι ίδιοι όσο και άλλα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας έχουν υποστεί σωματική και λεκτική κακοποίηση παρόμοια με αυτή στην οποία προτρέπει ο μητροπολίτης.

Ερωτήσεις όπως «κουνιέστε στον δρόμο;» ή «αυτό που απορρέει από την ιδιότητα της ομοφυλοφιλίας είναι προσβολή;» ή «πώς πολλαπλασιάζονται οι ομοφυλόφιλοι αφού δεν γεννάνε;», ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Στα σχόλια αυτά, αντέδρασε έντονα η Πολιτική Αγωγή ζητώντας από το δικαστήριο να προστατεύσει την τιμή των μαρτύρων, όπως αρμόζει σε ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Αναφερόμενος στη φράση «αν είχα όπλο θα το χρησιμοποιούσα» που είχε διατυπώσει ο Αμβρόσιος κατά την πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης, μάρτυρας Πολιτικής Αγωγής είπε ότι η απειλή αφορούσε σαφώς τους ομοφυλόφιλους, με την υπεράσπιση να ρωτάει: «Δηλαδή θέλετε να πείτε ότι στην Αμερική ή στην Ελβετία, όπου επιτρέπεται η οπλοχρησία, σκοτώνουν τους ομοφυλόφιλους;».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:41