search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:20
MENU CLOSE

Αλλάζουν τα πάντα στις καθημερινές μετακινήσεις μας – Τι σχεδιάζουν μεγάλες εταιρείες (Photos, Video)

23.01.2019 17:53
Αλλάζουν τα πάντα στις καθημερινές μετακινήσεις μας - Τι σχεδιάζουν μεγάλες εταιρείες (Photos, Video) - Media

 

Όλοι μας έχουμε δει ταινίες επιστημονικής φαντασίας στις οποίες οι μετακινήσεις στο μέλλον είναι εντελώς διαφορετικές απ’ ό,τι σήμερα.

Αντί για αυτοκίνητα και δρόμους, οι πάντες μετακινούνται με ιπτάμενα οχήματα, τα οποία λύνουν -μεταξύ άλλων- και τα προβλήματα του μποτιλιαρίσματος.

Φαίνεται, λοιπόν ότι βρισκόμαστε πολύ -πάρα πολύ- κοντά στο να γίνει αυτή η… φαντασία πραγματικότητα, σύμφωνα με τα νέα που έρχονται από τις μεγάλες εταιρείες.

Συγκεκριμένα, η Boeing έκανε την πρώτη δοκιμαστική πτήση του αυτόνομου επιβατικού ιπτάμενου οχήματός της, με στόχο να μπει σε παραγωγή ακόμα και το 2020.

Το ιπτάμενο όχημα, το οποίο μοιάζει με μεγάλο drone, θα μπορεί να μεταφέρει επιβάτες σε αποστάσεις ως 50 μίλια.

Παράλληλα, και η Airbus ετοιμάζεται να δοκιμάσει το ιπτάμενο ταξί της, το CityAirbus, το οποίο επίσης θυμίζει μεγάλο drone και υπολογίζεται ότι θα μπει σε παραγωγή ως το 2023.

Τα ιπτάμενα αυτά οχήματα θα μπορούν να απογειώνονται και να προσγειώνονται κάθετα, θα έχουν ηλεκτρικούς κινητήρες ενώ και άλλες εταιρείες σχεδιάζουν ανάλογα οχήματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:17