search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:22
MENU CLOSE

«Φρούριο» την Πέμπτη η Βουλή για την ψηφοφορία – Βούτσης: Από 5 σημεία προσπάθησαν να χτυπήσουν το κοινοβούλιο την Κυριακή

23.01.2019 19:24
«Φρούριο» την Πέμπτη η Βουλή για την ψηφοφορία - Βούτσης: Από 5 σημεία προσπάθησαν να χτυπήσουν το κοινοβούλιο την Κυριακή  - Media

 

«Ελπίζω να μην ξαναγίνει ό,τι και την Κυριακή», είπε μιλώντας στην Ολομέλεια την Τετάρτη ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για τα επεισόδια στο πρόσφατο συλλαλητήριο, σημειώνοντας ότι «από πέντε σημεία υπήρξε προσπάθεια για να υπάρξει χτύπημα του κοινοβουλίου, κάτι που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο».

«Φρούριο», εξάλλου, θα θυμίζει η Βουλή την Πέμπτη, οπότε και θα ψηφίζεται η συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ θα επιστρατευτούν πάνω από 1.500 αστυνομικοί υπό τον φόβο των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που έχουν εξαγγελθεί για το απόγευμα της Πέμπτης, ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.

Αστυνομικά τείχη με έξι φραγμούς από αστυνομικές κλούβες και συνολικά 300 αστυνομικούς αποτελούν τα αναχώματα ασφαλείας γύρω από τη Βουλή και το Υπουργείο Εξωτερικών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Πέμπτη, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος και στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.λπ.), καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας (πρεσβεία Η.Π.Α, κόμβος Λ. Αλεξάνδρας – Κηφισίας).

Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

Εντάσεις την Τετάρτη στη Βουλή, ψηφοφορία την Πέμπτη

Με εντάσεις ανά διαστήματα συνεχίστηκε την Τετάρτη στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αντιπαράθεση ξέσπασε από την παραδοχή του αν. υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου, ότι η Βουλή καλείται να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών δίχως να έχει τυπικά ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ και ως εκ τούτου, χωρίς να υπάρχει το επίσημο έγγραφο με τη μορφή του Συντάγματος της γείτονος που να συμπεριλαμβάνει τις αλλαγές.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια αναμένεται να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:22