search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:05
MENU CLOSE

Χάος στη Βενεζουέλα – 13 νεκροί – Οι ένοπλες δυνάμεις δεν αποδέχονται τον Γκουαϊδό (video)

24.01.2019 06:54
Χάος στη Βενεζουέλα - 13 νεκροί - Οι ένοπλες δυνάμεις δεν αποδέχονται τον Γκουαϊδό (video) - Media

 

Οι ένοπλες δυνάμεις απορρίπτουν την απόφαση του προέδρου του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας και ηγέτη της αντιπολίτευσης του Χουάν Γκουαϊδό, να αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας της χώρας Βλαδίμιρ Παντρίνο.

«Η απελπισία και η μισαλλοδοξία επιτίθενται στην ειρήνη του έθνους μας. Εμείς, οι στρατιώτες της πατρίδας, δεν θα αποδεχθούμε έναν πρόεδρο επιβεβλημένο στη σκιά σκοτεινών συμφερόντων, ούτε αυτοανακηρυγμένο στο περιθώριο του νόμου» έγραψε ο υπουργός προσθέτοντας: «Ο στρατός υπερασπίζεται το Σύνταγμά μας και είναι εγγυητής της εθνικής κυριαρχίας».

 

13 νεκροί στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Δεκατρείς άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε δύο ημέρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Βενεζουέλα, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Τετάρτη μια μη κυβερνητική οργάνωση. Οι θάνατοι αυτοί, στην πλειονότητά τους από πυρά, καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα Καράκας, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας, ανέφερε το Παρατηρητήριο Κοινωνικών Συγκρούσεων της Βενεζουέλας (OVCS), μια ΜΚΟ προσκείμενη στην αντιπολίτευση στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

Κατά μια δεύτερη πηγή, τον ειδησεογραφικό ιστότοπος El Pitazo, που επίσης πρόσκειται στην αντιπολίτευση, οι νεκροί μόνο την Τετάρτη ήταν 16 σε βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στις επαρχίες Αμασόνας, Μπαρίνας, Μπολίβαρ, Ταχίρα, Πορτουγκέσα, καθώς και στην πρωτεύουσα της χώρας, το Καράκας.

Χθες Τετάρτη ο πρόεδρος της Βουλής της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας. Οι κυβερνήσεις πολλών κρατών της περιοχής τον αναγνώρισαν αμέσως ως τον προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας, ανάμεσά τους αυτές των ΗΠΑ, του Καναδά, της Βραζιλίας, της Αργεντινής, της Κολομβίας, της Χιλής, του Ισημερινού, του Περού, της Γουατεμάλας, της Παραγουάης και της Κόστα Ρίκα.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατήγγειλε μια απόπειρα πραξικοπήματος ενορχηστρωμένη από την Ουάσινγκτον.Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν την απόφαση Μαδούρο να διακόψει τις διμερείς διπλωματικές σχέσεις Στις προηγούμενες, πολύμηνες διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης εναντίον του προέδρου Μαδούρο, το 2017, συνολικά είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 125 άνθρωποι.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30