search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:34
MENU CLOSE

Ρόδος: Αποφυλάκιση με το νόμο Παρασκευόπουλου ζητά ο 23χρονος βιαστής της 19χρονης ΑμΕΑ

24.01.2019 08:00
Ρόδος: Αποφυλάκιση με το νόμο Παρασκευόπουλου ζητά ο 23χρονος βιαστής της 19χρονης ΑμΕΑ - Media

 

Τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί επισήμως η κατάσταση της υγείας του 23χρονου Ρομά, που κατηγορείται για βιασμό από κοινού με τον 19χρονο Αλβανό, κατηγορούμενο και για την δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, μιας 19χρονης κοπέλας με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, που φοιτά σε ειδικό σχολείο, παρήγγειλε χθες αρμοδίως η τακτική Ανακρίτρια Ρόδου.

Όπως αναφέρει η ”Δημοκρατική’‘, ο 23χρονος, που έχει κριθεί ήδη προσωρινά κρατούμενος, δεν μεταφέρθηκε στις δικαστικές φυλακές της Τρίπολης, όπως είχε προγραμματιστεί.

Χθες το πρωί αποφασίστηκε η μεταγωγή του σήμερα στις δικαστικές φυλακές των Γρεβενών, όπου κρατούνται και οι κατηγορούμενοι για τον φόνο της Τοπαλούδη, ενώ παραμένει ακόμη άγνωστο αν θα υλοποιηθεί η απόφαση, καθώς πλέον ο συνήγορος υπεράσπισής του κ. Γιάννης Χριστοδούλου, προγραμματίζει να υποβάλει αίτηση για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους, σε εφαρμογή του «νόμου Παρασκευόπουλου» ή επικουρικώς την προσωρινή του κράτηση σε ίδρυμα.

Πιο συγκεκριμένα λειτουργός της Πρόνοιας κατέθεσε χθες ενώπιον της κ. Ανακρίτριας ότι ο 23χρονος, τον οποίο γνωρίζει από μικρή ηλικία πάσχει από επιληψία και έχει χαμηλό IQ ως και συνείδηση καθώς προέρχεται από οικογένεια με σοβαρά προβλήματα.

Ο 23χρονος, μεταφέρθηκε χθες φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, για τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης, το περιεχόμενο της οποίας θα καθορίσει και την περαιτέρω μεταχείρισή του.

Σε κάθε περίπτωση το αν εμπίπτει στον «νόμο Παρασκευόπουλου» ή μη αναμένεται να κριθεί είτε απευθείας από την κ. Ανακρίτρια είτε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, αναλόγως με το πού θα απευθύνει την αίτησή του ο συνήγορος υπεράσπισής του.

Στο μεταξύ χθες η συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Μαρία Κρικοπούλου, υπέβαλε δήλωση παράστασης ενώπιον της κ. Ανακρίτριας για το 19χρονο θύμα.

Στο πλαίσιο της ίδιας δικαστικής έρευνας για τον βιασμό της 19χρονης, προέκυψε από καταθέσεις που ελήφθησαν τόσο στο στάδιο της προδικασίας όσο και ενώπιον της κ. Ανακρίτριας, η ανατριχιαστική λεπτομέρεια, ότι για το έγκλημα γνώριζαν από την πρώτη στιγμή πλείονα πρόσωπα τα οποία ενώ ενημερώθηκαν μάλιστα στην πορεία για την δολοφονία της φοιτήτριας από τον 19χρονο Αλβανό και τον 21χρονο Ροδίτη, δεν ενημέρωσαν έγκαιρα τις αρχές!

Ενας μαθητής της δευτέρας Γυμνασίου, που κατέθεσε είπε μάλιστα ότι γνώριζε πως ο 19χρονος Αλβανός βίαζε κοπέλες. Μια άλλη μαθήτρια της Α’ Λυκείου κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι ο 19χρονος Αλβανός χτυπούσε μια φίλη της για να κάνουν έρωτα, ενώ είχαν σχέση.

Η 19χρονη περιέγραψε εξάλλου εκ νέου με λεπτομέρεια τα πάθη της από τους δύο κατηγορούμενους λέγοντας μάλιστα ότι ο 19χρονος Αλβανός, που όταν βρήκε ευκαιρία και διέφυγε, την κυνηγούσε και της έλεγε «αυτό θα ξαναγίνει».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:33