09/12/2019 10:21:30
28.1.2010

Ασυλοποιηθείτε!

Ασυλοποιηθείτε! - Media

Το ταχύτερο δυνατό επιθυμεί να αρχίσει τη συζήτηση για την προστασία του ακαδημαϊκού ασύλου η Υπουργός Παιδείας, η οποία απέστειλε επιστολή στους Πρυτάνειςκαι τους Προέδρους των Ελληνικών Ιδρυμάτων ζητώντας να ορίσει κάθε Πανεπιστήμιο επακριβώς τους χώρους που προβλέπονται για έρευνα και εκπαίδευση,  ώστε η οριοθέτηση του ασύλου να δίνει και τη δυνατότητα αποτελεσματικής εφαρμογής του.  «Στόχος θα πρέπει να είναι η ουσιαστική εφαρμογή του ακαδημαϊκού ασύλου για την προστασία  της ελεύθερης έκφρασης όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, τόνισε πως θα πρέπει να διασφαλιστεί η άμεση επικοινωνία των Πανεπιστημίων με τους λοιπούς αρμόδιους για την εφαρμογή των προβλέψεων του Νόμου και των εσωτερικών κανόνων λειτουργίας των Πανεπιστημίων με στόχο να καθοριστούν τα όρια δράσης, ο συγχρονισμός μεταξύ τους και να δηλωθούν οι αμοιβαίες υποχρεώσεις .

Ακόμη επεσήμανε, ότι όλες οι ενέργειες θα πρέπει να γίνουν στο δεδομένο πλαίσιο του ισχύοντος νόμου και με απαρέγκλιτη συμμόρφωση προς τις συνταγματικές επιταγές, και  με σεβασμό, τόσο στην αποστολή των Πανεπιστημίων, όσο και στην ιστορία του θεσμού.

Τέλος, πρόσθεσε ότι θα πρέπει το κάθε Ίδρυμα να προχωρήσει στην πλήρη καταγραφή των όποιων χώρων τελούν υπό μακρόχρονη κατάληψη, ώστε να ανακτήσουν τα μέρη της ακαδημαϊκής κοινότητας την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές, αλλά και πως θα πρέπει να λάβει διαρκή μέτρα περιφρούρησης της συνολικής του περιουσίας και της ασφάλειας των προσώπων που νόμιμα βρίσκονται εκεί, ώστε στο μέλλον να αποτραπούν καταστροφές οι οποίες δυσχεραίνουν το ακαδημαϊκό έργο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.