search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:26
MENU CLOSE

Κλωνοποίησαν 5 μαμουδάκια – Τα έκαναν άρρωστα επίτηδες, για να πειραματιστούν επάνω τους (Video)

24.01.2019 08:40
Κλωνοποίησαν 5 μαμουδάκια – Τα έκαναν άρρωστα επίτηδες, για να πειραματιστούν επάνω τους (Video)  - Media

Επιστήμονες στην Κίνα κατάφεραν να κλωνοποίησουν 5 μαιμουδάκια τα οποία γεννήθηκαν επίτηδες άρρωστα. Το έκαναν για να μπορέσουν να κάνουν ιατρικά πειράματα επάνω τους.

Ο δότης του DNA είχε από γεννησιμιού του μια χρωμοσωματική ανωμαλία την οποία πέρασαν επίτηδες οι επιστήμονες στα μαιμουδάκια με στόχο να μπορέσουν να τα μελετήσουν.

Το DNA τους όπως λένε οι επιστήμονες είναι αλλοιωμένο και τα μαιμουδάκια όταν μεγαλώσουν θα παρουσιάσουν συμπτώματα παρόμοια με ανθρώπινες καταστάσεις όπως κρίσεις άγχους, στρες, κατάθλιψη και σχιζοφρένεια.

Η πεντάδα γεννήθηκε στο Ινστιτούτο Νευροεπιστημών της Κινέζικης Ακαδημίας Επιστημών στη Σαγκάη. Στα ζώα που δεν πρόκειται ποτέ να βγουν από το εργαστήριο θα χρησιμοποιηθούν και θα δοκιμαστούν πρωτοποριακές τεχνικές για νέες θεραπείες επάνω στις εγκεφαλικές διαταραχές.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αντιδρούν και θέτουν ζητήματα ηθικής φύσεως.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33