search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:54
MENU CLOSE

Australian Open: Έχασε ο Τσιτσιπάς στον τελικό ο Ναδάλ (Photo/Video)

24.01.2019 08:44
Australian Open: Έχασε ο Τσιτσιπάς στον τελικό ο Ναδάλ (Photo/Video)  - Media

 

Στα ημιτελικά ολοκληρώθηκε η εκπληκτική παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Αυστραλιανό όπεν. Ο πρώτος Έλληνας τενίστας που έφτασε στην τετράδα ενός γκραν σλαμ, ηττήθηκε με 3-0 από έναν μεγάλο άσο και σαφώς ανώτερο μέσα στο παιχνίδι, τον Ράφαελ Ναδάλ. Ο 32χρονος Ισπανός άσος, νο 2 στον κόσμο και κάτοχος 17 τίτλων γκραν σλαμ, δεν άφησε πολλά περιθώρια στον αντίπαλό του και προκρίθηκε στον τελικό.

Ο Τσιτσιπάς πήρε τον πρώτο πόντο και το πρώτο γκέιμ του αγώνα, όμως στην συνέχεια ο Ναδάλ του έσπασε δύο φορές το σερβίς, στο 1-2 και στο 2-5 και πήρε το σετ με 6-2. Στο δεύτερο σετ ο Ισπανός έσπασε μια φορά το σερβίς του Έλληνα τενίστα, στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα, έκανε το 5-4 και το πήρε τελικά με 6-4.

Στο τρίτο σετ ο Ναδάλ ήταν πλέον σαρωτικός, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον 20χρονο παίκτη και, δείχνοντας το γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών, το πήρε με 6-0 και μαζί τον αγώνα με 3-0 σετ. Με το ίδιο σκορ που έχει πάρει όλα τα ματς μέχρι τώρα στο τουρνουά, δηλαδή ο Ναδάλ φτάνει στον τελικό χωρίς να έχει χάσει σετ!
 
Από την δική του μεριά ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μόλις στα 20 του χρόνια, έφτασε εκεί που δεν έχει φτάσει ποτέ ένας Έλληνας τενίστας. Μεταξύ άλλων στην Μελβούρνη πέτυχε και την ιστορική νίκη-πρόκριση επί του θρυλικού Ρότζερ Φέντερερ και από την Δευτέρα θα βρίσκεται στο νο 12 της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτή ήταν η 3η φορά που αντιμετώπισε τον Ράφαελ Ναδάλ και η τρίτη φορά που χάνει από τον Ισπανό άσο. Οι δύο προηγούμενες ήταν σε τελικούς, στην Βαρκελώνη και στο Τορόντο.
 
Ο Ναδάλ θα αγωνιστεί στον τελικό του όπεν Αυστραλίας για πέμπτη φορά, όμως μόνο μία έχει κατακτήσει το συγκεκριμένο τρόπαιο (2009). Αντίπαλός του θα είναι ο νικητής του άλλου ημιτελικού, όπου ο 24χρονος Γάλλος, Λούκας Πουίγ (νο 31), θα αναμετρηθεί με τον 31χρονο Σέρβο, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος δεν είναι απλώς το νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά μαζί με τον Αυστραλό Ρόι Έμερσον και τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ είναι οι πολυνίκες της διοργάνωσης με 6 τίτλους έκαστος. Ο Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει το τρόπαιο τις χρονιές 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016 και φιλοδοξεί φέτος να το κατακτήσει για 7η φορά και να γίνει ο κορυφαίος όλων των εποχών στο Αυστραλιανό όπεν.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:53