20/02/2020 09:26:16

Γέμισε το Αγρίνιο με αφίσες βουλευτών που θα ψηφίσουν «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών (Photos)

Γέμισε το Αγρίνιο με αφίσες βουλευτών που θα ψηφίσουν «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών (Photos) - Media

 

Εκατοντάδες αφίσες με τα πρόσωπα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου Παναγιώτη Κουρουμπλή, Μαρίας Τριανταφύλλου και Γιώργου Βαρεμένου, και το ερώτημα «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;» τοιχοκολλήθηκαν τη νύχτα σε δρόμους του Αγρινίου.

Οπως αναφέρει το agriniopress.gr, οι αφίσες έχουν κολληθεί σε τοίχους, στάσεις λεωφορείων και κάδους σκουπιδιών, στο κέντρο της πόλης και στις περιοχές του Αγίου Θωμά, της οδού Μαβίλλη, του Αγίου Χριστόφορου, καθώς και στην οδό Μακρή, με αφορμή τη σημερινή ψήφιση στη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιου περιεχομένου αφίσες έχουν κολληθεί σε πολλές ακόμη περιοχές της βόρειας, κυρίως, Ελλάδας.

«Ανδρείκελα και αρουραίοι»

Αμεση ήταν πάντως η αντίδραση του πρώην υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή. «Απόψε στην ιδιαίτερη πατρίδα μου αναρτήθηκαν φωτογραφίες και με το δικό μου πρόσωπο ως προδότη για αυτήν τη Συμφωνία. Αφού καταδικάσω αυτά που αναφέρθηκαν εις βάρος άλλων συναδέλφων, θέλω να καλέσω αυτά τα ανδρείκελα, αυτούς τους αρουραίους, να βγουν στο δημόσιο χώρο και να μιλήσουμε και για την οικογενειακή καταγωγή του καθενός» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής, θυμίζοντας ότι η μητέρα του ήρθε από τον Πόντο, με σφαγμένο τον πατέρα και τον αδερφό της.

Στη συνέχεια ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι «εγώ τολμώ να αναγνωρίσω με συνείδηση σε όλους τους Έλληνες έναν άδολο πατριωτισμό, ακόμα αν θέλετε και στους ακραίους. Όμως, όσοι γνωρίζουν ιστορία σε αυτόν τον τόπο -γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι, θα τολμήσω να πω, είναι ανιστόρητοι- ξέρουν ότι ο άδολος πατριωτισμός χρησιμοποιήθηκε από μυστικές εχθρικές δυνάμεις εις βάρος του τόπου. Εγώ λέω, λοιπόν, ότι αυτοί που έσφαζαν τους μακαριακούς, οι γριβικοί, πατριώτες ήταν, γιατί πίστευαν σε μία ιδέα, στην ένωση, πατριώτες και οι μακαριακοί. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Να μπουν οι Τούρκοι στην Κύπρο. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του πατριωτισμού κάποιων» σημείωσε καταλήγοντας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.