search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:42
MENU CLOSE

Ξαναχτύπησαν οι αντισπισιστές – Βανδαλισμοί σε κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία στο Π. Φάληρο (photos)

24.01.2019 12:21
Ξαναχτύπησαν οι αντισπισιστές - Βανδαλισμοί σε κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία στο Π. Φάληρο (photos) - Media

 

Επίθεση σε 2 κρεοπωλεία και 2 ιχθυοπωλεία στο Παλαιό Φάληρο πραγματοποίησε η ομάδα των «Αντισπισιστικών Υποκειμένων» στις 17 Ιανουαρίου.

Οπως ανέφεραν οι ίδιοι σε ανάρτησή τους αποφάσισαν να χτυπήσουν τα δύο καταστήματα γιατί αισθάνονται απέχθεια για κάθε κυνηγό ζώων, είτε ξηράς, είτε θαλάσσης. Μάλιστα χαρακτηρίζουν τα εν λόγω καταστήματα πτωματοπωλεία.

«Ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου επιλέξαμε να βάψουμε 2 κρεοπωλεία και 2 ιχθυοπωλεία στο Παλαιό Φάληρο, για να εκφράσουμε την απέχθειά μας στην ύπαρξη τους αλλά και στην κανονικότητα που αυτά εκφράζουν» αναφέρουν, μεταξύ άλλων στην ανάρτησή τους και συμπληρώνουν:

«Πτώματα αισθανόμενων πλασμάτων, άλλοτε ολόκληρα, άλλοτε διαμελισμένα, προβάρουν σε βιτρίνες συνοδευόμενα από την ανάλογη τιμή. Ποια όμως είναι η αξία ενός νεκρού ζώου; Με ποιο εργαλείο καθορίζεται; Με τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης της φιλελεύθερης οικονομίας ή με το πόση εργασία χρειάστηκε για να παραχθεί το “προϊόν” αφαιρώντας την υπεραξία, που θα μας υπαγορεύσει η μαρξιστική οπτική;

Στην πραγματικότητα όλες οι οικονομικοπολιτικές θεωρίες αδυνατούν να προσεγγίσουν την κατάργηση της εκμετάλλευσης όσο βρίσκονται μέσα σε ανθρωποκεντρικά πλαίσια, άλλωστε κάποιες δεν επιδιώκουν καν κάτι τέτοιο. Η αντικειμενοποίηση όλων των ζώων πλην των προνομιούχων ανθρώπων είναι η βάση των καταπιεστικών σχέσεων που έχει δομήσει η κυριαρχία.

Τα ζώα έχουν αυταξία και αυτή η αυταξία είναι που ισοπεδώνει στις συνειδήσεις μας κάθε άλλη οικονομική/ανταλλακτική αξία που τους έχουν προσδώσει διαχρονικά τα εκάστοτε ανθρωποκεντρικά συστήματα εξουσίας.

Για εμάς, οι βιτρίνες με νεκρά δολοφονημένα μη ανθρώπινα ζώα προς πώληση δεν έχουν την παραμικρή διαφορά από κάποιες υποθετικές βιτρίνες με δολοφονημένους ανθρώπους. Ζώα που αισθάνονται, αντιλαμβάνονται, επιθυμούν, είναι για εμάς υποκείμενα για τα οποία προτάσσουμε την ελευθερία τους μέσα στα πλαίσια του κύριου προτάγματος μας για ολική απελευθέρωση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:40