search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:45
MENU CLOSE

Σκληρές κόντρες στη Βουλή και μετάθεση ψηφοφορίας για το μεσημέρι της Παρασκευής

24.01.2019 13:06
Σκληρές κόντρες στη Βουλή και μετάθεση ψηφοφορίας για το μεσημέρι της Παρασκευής  - Media

 

Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκε την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την ψηφοφορία για την κύρωσή της να μετατίθεται για το μεσημέρι της Παρασκευής λόγω του μεγάλου αριθμού ομιλητών.

Η κρίσιμη ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 14:30 το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης τοποθετούνταν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Η …αριθμητική

Όσον αφορά την ψηφοφορία, τα πράγματα ουσιαστικά έχουν αποκρυσταλλωθεί και όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση διαθέτει τον «μαγικό αριθμό» 151+ που επιζητεί.

Κόντρα Κουτσούμπα – Τσίπρα

Σφοδρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο ΚΚΕ, κατηγορώντας τον Περισσό ότι απεμπολεί την ιστορία του μη αποδεχόμενο την ύπαρξη σλαβομακεδονικής μειονότητας σε καμία περίοδο της πρόσφατης ιστορίας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας πέρασε στην αντεπίθεση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προσκυνάει τους Αμερικάνους.

Σαμαράς: Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική 

Ισχυρή και με ιστορικές αναδρομές ήταν η ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού στη Βουλή, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» είπε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς, που τόνισε μεταξύ άλλων: “Ακούω εδώ μέσα να με αποκαλούν κάποιοι «μακεδονομάχο». Και μένα και όλους τους άλλους που αντιστεκόμαστε στο σημερινό ξεπούλημα. Το θεωρώ πολύ υπερβολικό να με συγκρίνετε με ανθρώπους που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα. Και το θεωρώ τιμή μου που μου το απευθύνουν ως “μομφή”, ποιοι; Όσοι μέχρι πριν λίγα χρόνια πήγαιναν στα Σκόπια και διαδήλωναν -και χόρευαν- μαζί με τον Γκρουέφσκι».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε παρέμβασή στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή αναφορά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την οποία οι ΑΝΕΛ επέτρεψαν να προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών καθώς δεν υπερψήφισαν την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει η ΝΔ τον Ιούλιο 2018, είπε «στην πρόταση μομφής του Ιουλίου, οι ΑΝΕΛ είχαμε 7 ψήφους. Η πρόταση μομφής πήρε 127 ψήφους, συνεπώς δεν είχαμε τις ψήφους για την ανατροπή της κυβέρνησης».

Θεοδωράκης: Σε μια εβδομάδα θα πω ποιος «σκότωσε» την Κ.Ο. του Ποταμιού

Αφού προανήγγειλε ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις ενημερώνοντας τους ψηφοφόρους του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Με τη Συμφωνία των Πρεσπών παύει η μονοπώληση του ονόματος Μακεδονία από τους γείτονες μας. Εμείς οι Έλληνες είμαστε περήφανοι για τη Μακεδονία και την ιστορία της. Το λέω και ως βουλευτής Θεσσαλονίκης. Όμως η συντριπτική πλειοψηφία των λαών του κόσμου όταν ακούν Μακεδονία ο νους τους πάει στην ΠΓΔΜ. 140 χώρες τους έχουν αναγνωρίσει ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι κάτι κάνουμε λάθος όλα αυτά τα χρόνια. Προτιμάμε να χώνουμε το κεφάλι στην άμμο και να λέμε στο διπλανό κεφάλι, που επίσης είναι χωμένο στην άμμο: «Νικάμε, όπου νάναι νικάμε».

Φ. Γεννηματά: Go back κύριε Τσίπρα

«Η κυβέρνηση πέρασε από τη δήθεν αριστερή πολιτική της και το Go back κυρία Μέρκελ στις πρακτικές της πιο παλιάς δεξιάς του yes man λόγω πιέσεων από τους Αμερικανούς. Απέναντι σας όμως έχετε τον ελληνικό λαό που σας λέει: Ως εδώ. Φτάνει πια. Go back κύριε Τσίπρα», ανέφερε σε έντονο ύφος η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Κουτσούμπας: Μπορεί σε λίγο να μας ξεφουρνίσουν καμιά νέα προσέγγιση και για τη Θράκη

Το ΚΚΕ λέει “Όχι” στη Συμφωνία αυτή, γιατί λέει “Όχι” στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό. Αυτή είναι η θέση του κινήματος και του Δημήτρη Κουτσούμπα που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του μέλλοντος.

«Πίστευα πως ο Τσίπρας ήταν πιο έξυπνος, ότι θα έκανε εκλογές για να πάει τη βόμβα στη ΝΔ» είπε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει με αυτόν τον τρόπο ένα πολύ μεγάλο δώρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τσακαλώτος: Οι σοφιστές, ο αντιδημοκράτης Σωκράτης και ο Φουκουγιάμα

Ξεχωριστή ως συνήθως ήταν η ομιλία του υπουργού Οικονομικών, που έβαλε στο λόγο του, τους σοφιστές, τον Πρωταγόρα, αλλά και τον -όπως τον χαρακτήρισε- αντιδημοκράτη Σωκράτη και Πλάτωνα.

Ζουράρις: Μην με ακρωτηριάσετε!

«Μας είπαν θα νικήσετε αν υποταχθείτε. Το κάναμε και βρήκαμε την στάχτη. Μας είπαν ότι θα νικήσετε αν αγαπήσετε τους κλέφτες Σκοπιανούς. Αγαπήσαμε και βρήκαμε την στάχτη» ανέφερε από το βήμα της Βουλής, ο κ. Κώστας Ζουράρις χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν η φράση του ήταν αυτοκριτική για την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε πριν απο λίγες ημέρες στην κυβέρνηση Τσίπρα.

«Μην με ακρωτηριάσετε εμένα τον Μακεδόνα. Μην επιτρέψετε στους Σκοπιανούς να σακατέψουν εμένα», ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ απευθυνόμενος στους βουλευτές.

Απάντηση Άδωνι σε Κουντουρά: Ήρθατε κλαίουσα και κατηγορείτε εμένα και όχι τον μέχρι προχθές αρχηγό σας, Πάνο Καμμένο

Νωρίτερα είχε επικρατήσει μεγάλη ένταση στη Βουλή, με πρωταγωνιστές την Έλενα Κουντουρά που κατηγόρησε τον Άδωνι Γεωργιάδη για τις απειλές που δέχεται, με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να χρεώνει μεροληπτική στάση της κ. Κουντουρά, και να αναφέρεται στον Πάνο Καμμένο.

«Έχουμε επιτύχει μια ιστορική Συμφωνία» τόνισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Δεν κλείσαμε, ούτε γιατί δε θέλαμε, ούτε γιατί είμαστε εθνικιστές, ούτε γιατί είμαστε αιθεροβάμονες, αλλά γιατί δε θέλαμε να δώσουμε γλώσσα και εθνότητα», τόνισε η κ. Μπακογιάννη από το βήμα της Βουλής και ακολούθως επικράτησε ένταση με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, όταν είπε ότι συμπάσχει μαζί του, από τη στιγμή που ο Πάνος Καμμένος τον απέλυσε από τη κυβέρνηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:40