search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:27
MENU CLOSE

Κομισιόν: Αποστάσεις από τον Αβραμόπουλο για τη δήλωση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών

24.01.2019 13:15
Αβραμόπουλος-Κουμουτσάκος στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης της ΕΕ - Media

 

«Η θέση της Επιτροπής είναι ότι οι Πρέσπες είναι μια σημαντική Συμφωνία, η οποία επιλύει μία από τις παλαιότερες διαμάχες στην περιοχή και δίνει την ευκαιρία να ξεπεραστεί το παρελθόν και να υπάρξει συμφιλίωση όχι μόνο στην περιοχή αλλά και για την Ευρώπη στο σύνολό της. Η Επιτροπή παρακολουθεί τις διαδικασίες για την υλοποίηση της Συμφωνίας και τόνισε ότι αυτό που τώρα έχει σημασία είναι η ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων», είπε ο Μαργαρίτης Σχοινάς κατά την ενημέρωση που έκανε σήμερα Πέμπτη στους συντάκτες της Επιτροπής. 

Με τη δήλωση του κ. Σχοινά, είναι φανερό ότι η Επιτροπή κρατά σαφείς αποστάσεις από τον επιτρόπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι ισόρροπη και ως εκ τούτου, προβληματική».

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς είπε ότι η επίσημη θέση της Επιτροπής είναι αυτή που εκφράζεται από τον Πρόεδρό της Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και από τους αρμόδιους Επιτρόπους, Φεντερίκα Μογκερίνι και ΓΙοχάνες Χαν, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι αποφάσεις στο Κολέγιο των Επιτρόπων πάρθηκαν ομόφωνα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευρωπαίος επίτροπος κ. Αβραμόπουλος εμμένει στη χθεσινή του δήλωση. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:26