search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:41
MENU CLOSE

Κουρουμπλής: Το ΚΙΝΑΛ θα συντριβεί στις εκλογές αν δεν πει με ποιους θα πάει

24.01.2019 13:47
Κουρουμπλής: Το ΚΙΝΑΛ θα συντριβεί στις εκλογές αν δεν πει με ποιους θα πάει - Media
 
Οι ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό «είναι ένα επακόλουθο των συνεπειών της Συμφωνίας των Πρεσπών, που θα αποβεί ευεργετικό για το πολιτικό σύστημα», εκτίμησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο». Αναφερόμενος στο Κίνημα Αλλαγής ο πρώην υπουργός σημείωσε πως πρέπει να ξεκαθαρίσουν κάποιοι με ποιους πάνε, «εγώ τους είπα χτες ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αυτός που πράγματι έκανε το εμπάργκο στα Σκόπια, αλλά και αυτός που μετά βλέποντας ποιο είναι το συμφέρον της χώρας προχώρησε στην Ενδιάμεση Συμφωνία. Ξέρετε τι άκουσε γι’ αυτήν; Τα ξεχνάνε οι σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ, έχουν καμία φορά μειωμένη μνήμη. Τώρα, σύρονται πίσω από την Νέα Δημοκρατία. Αυτός ο χώρος εάν δεν πει στον ελληνικό λαό με ποιους θα πάει, οι συνέπειες στις εκλογές θα είναι συντριπτικές. Ο κόσμος θέλει να ξέρει. Θα πάνε με την ΝΔ; Να το πουν. Είναι πολύ τιμιότερο πολιτικά» πρόσθεσε.
 
«Για τη Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε πως ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να αποφύγει τη λύση με τη γειτονική χώρα όπως έκαναν πολλοί, αλλά παίρνει το πάνω του για να κλείσει μία εκκρεμότητα της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά. Αποδίδοντας μάλιστα σε φίλο του επιχειρηματία το σχόλιο, είπε ότι «ο Τσίπρας παρέλαβε μία χρεοκοπημένη χώρα, έβαλε τα πράγματα σε μία σειρά, πληρώνει τα χρέη όλων αυτών των κυρίων, προσπαθεί να στηρίξει την κοινωνία, έχουμε πολιτική σταθερότητα, απορρόφηση των κοινωνικών κραδασμών και από την άλλη έρχονται εκ του ασφαλούς… αυτοί που χρεοκόπησαν την χώρα, που δεν τόλμησαν να πάρουν πάνω τους την ευθύνη και να κλείσουν μία εκκρεμότητα» υπογράμμισε.
 
Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι για την Συμφωνία των Πρεσπών «πρέπει να δούμε την επόμενη ημέρα, η Ελλάδα πρέπει να διαμορφώσει ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, με μία διμερή συμφωνία που θα επιτρέπει την ανάπτυξη πολλών τομέων της οικονομίας. Είναι βέβαιο ότι η ίδια η δυναμική της οικονομίας θα μπορέσει να περιορίσει τις όποιες εθνικιστικές τάσεις στην περιοχή» κατέληξε.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:41