19/09/2020 02:50:46

Στην τελική ευθεία για τα «κόκκινα» δάνεια

Ειδική αργία για τις τράπεζες στις 19 και 22 Απριλίου - Media
 
Στο περιθώριο των επαφών με τα κλιμάκια των θεσμών, κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι το θέμα της αντιμετώπισης των «κόκκινων» δανείων δεν θα περιλαμβάνεται στην έκθεση της Κομισιόν, ωστόσο, η κυβέρνηση θέλει να λάβει το συντομότερο δυνατόν την έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DGcomp) για το σχέδιό της.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να υιοθετήσει και το σχέδιο της ΤτΕ, καθώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και επιπλέον κρίνονται ως συμπληρωματικά «εργαλεία».
 
Τα κόκκινα δάνεια τα συζητάμε μόνο για να μας βοηθήσουν με την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν, παραδέχθηκε αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, με το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με την αντιμετώπισή τους, τόσο γρήγορα όσο απαιτείται, να αποτελεί βασικό επιχείρημα της ελληνικής πλευράς στις συζητήσεις για την προώθηση του σχεδίου της που στηρίζεται στις κρατικές εγγυήσεις και την επιδότηση των δόσεων.
 
Ο αρμόδιος παράγοντας του ΥΠΟΙΚ διευκρίνισε ότι η κατάσταση με τα κόκκινα δάνεια αφορά στην προώθηση του μηχανισμού για την μεταβίβαση μέρους τους σε όχημα ειδικού σκοπού, το οποίο θα προχωρήσει σε διαχείρισή τους, με τις κρατικές εγγυήσεις.
 
Οι όροι λειτουργίας του μηχανισμού που προτείνεται αναμένεται να γνωστοποιηθούν άμεσα στην DG Comp.
 
Πηγή: economy365.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.