31/05/2020 05:03:18
28.1.2010

Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων

Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων - Media

Από τη μία, οι κομματικοί μηχανισμοί «παλεύουν» να απολκιμακώσουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις και από την άλλη οι αγρότες συσκέπτονται για να δουν τι μέλλει γενέσθαι …

Εκπρόσωποι των παραγωγών από Πλατύκαμπο και Τύρναβο θα συμμετάσχουν την Παρασκευή σε σύσκεψη των 12 μπλόκων της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, ενώ πρόσκληση να συμμετάσχουν έχει απευθυνθεί και στους αγρότες του μπλόκου του Προμαχώνα.

Σημαντικές συναντήσεις μεταξύ των δύο «αντίπαλων» στρατοπέδων –αγροτών και κυβέρνησης- αναμένονται πάντως αυτές τις μέρες και όπως φαίνεται οι απαντήσεις που θα δοθούν θα καθορίσουν και τις εξελίξεις στα μπλόκα.

Από στιγμή σε στιγμή τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των παραγωγών του νομού Γρεβενών θα συναντήσουν στην Αθήνα την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, στην οποία και θα θέσουν τα αιτήματά τους, ενώ από το ραντεβού του απογεύματος της Παρασκευής μεταξύ της υπουργού και Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου εξαρτάται το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Η αλήθεια είναι, πως οι αγρότες που μετέχουν στο μπλόκο της Αλαμάνας, αναγνώρισαν κάποιες θετικές κινήσεις της κυβέρνησης αν και υποστήριξαν πως «χρειάζονται συμπληρώσεις, διευκρινίσεις και χρονοδιάγραμμα». Από την άλλη όμως, «υπάρχουν κοινά σημεία, αλλά και αρκετές διαφορές στη στρατηγική και την τακτική», σημειώνει ο Βασίλης Κιλάφας, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν έχει προχωρήσει ο διάλογος με τα υπόλοιπα μπλόκα πλην των 14, που μετέχουν στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή.

Επίσης, τα μπλόκα  που παραμένουν κλειστά έχουν μειωθεί αρκετά, με πιο χαρακτηριστικά το τελωνείο του Προμαχώνα, τον κόμβο της Χρυσούπολης, στην Καβάλα, τους οδικούς κόμβους της Νίκαιας και των Μικροθηβών στη Θεσσαλία και το συνοριακό σταθμό της Εξοχής. Την ίδια ώρα, σαράντα τρακτέρ παραμένουν στον κόμβο της Εγνατίας ενώ, τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί και στη γέφυρα των Σερβίων, στην Κοζάνη, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.
Τέλος, στη Θεσσαλονίκη, τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν συγκεντρωμένα στο οδικό δίκτυο περιφερειακά της πόλης. Τόσο στα «Πράσινα Φανάρια», στον κόμβο της Χαλκηδόνας, αλλά και στα διόδια των Μαλγάρων, η πρόσβαση των οχημάτων διεξήχθη ομαλά όλη τη νύχτα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.