search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:09
MENU CLOSE

Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν δώσαμε γλώσσα και εθνότητα, γι αυτό δεν λύσαμε στο Σκοπιανό

24.01.2019 18:57
Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν δώσαμε γλώσσα και εθνότητα, γι αυτό δεν λύσαμε στο Σκοπιανό - Media

 

Τους λόγος για τους οποίους δεν βρέθηκε λύση στο σκοπιανό κατά τη διακυβέρνηση Καραμανλή και τη θητεία της στο υπουργείο Εξωτερικών, εξήγησε η Ντόρα Μπακογιάννη απευθυνόμενη στον Νίκο Κοτζιά.

«Δεν κλείσαμε, ούτε γιατί δε θέλαμε, ούτε γιατί είμαστε εθνικιστές, ούτε γιατί είμαστε αιθεροβάμονες, αλλά γιατί δε θέλαμε να δώσουμε γλώσσα και εθνότητα», τόνισε η κ. Μπακογιάννη από το βήμα της Βουλής και ακολούθως επικράτησε ένταση με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, όταν είπε ότι συμπάσχει μαζί του, από τη στιγμή που ο Πάνος Καμμένος τον απέλυσε από τη κυβέρνηση.

«Να σας πω τη μαύρη μου αλήθεια, σε αυτό είμαι μαζί σας. Είχατε δίκιο βουνό. Εσείς κάνατε τη δουλειά, εσείς τη χρεωθήκατε, εσείς απολυθήκατε, ο άλλος έκανε πάρτι», είπε στον κ. Κοτζιά και πρόσθεσε ότι αν χρειαστεί θα πάει και μάρτυρας υπέρ του στο δικαστήριο.

Η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, είπε ότι και «ένα lower να έχεις» μπορείς να ξεχωρίσεις τις λέξεις citizenship και nationality. «Εγώ λοιπόν, ναι, ήθελα να έχουν ιθαγένεια ως citizens of. Είναι μικρή η λέξη με μια μεγάλη διαφορά. Από τη μια θα είχαν ιθαγένεια, από την άλλη θα είχαν εθνότητα», σχολίασε.

Καταλήγοντας, η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι μπορεί πρόσκαιρα με τη Συμφωνία των Πρεσπών θα υπάρξει σταθερότητα στα Βαλκάνια αλλά εκτίμησε ότι μακροπρόθεσμα θα δράσει αποσταθεροποιητικά, καθώς «βάζοντας το καπέλο του “Μακεδόνα” σε ένα πολυπολιτισμικό κράτος, αφήνετε ανοιχτή την κερκόπορτα για το μέλλον».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:05