search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:13
MENU CLOSE

Χριστιανός ιεραπόστολος κατηγορείται για γενοκτονία – Εξολόθρευσε ολόκληρη φυλή ιθαγενών (Photos)

25.01.2019 09:56
Χριστιανός ιεραπόστολος κατηγορείται για γενοκτονία – Εξολόθρευσε ολόκληρη φυλή ιθαγενών (Photos) - Media

 

Ο χριστιανός ιεραπόστολος από τις ΗΠΑ, Στηβ Κάμπελ κατηγορείται από τις αρχές της Βραζιλίας, για τη γενοκτονία μιας ολόκληρης απομονωμένης φυλής. Οι αρχές πιστεύουν ότι ο Κάμπελ μπήκε σε μια παρθένα και απάτητη περιοχή στο δάσος του Αμαζονίου, εντόπισε τη φυλή και θέλησε να τους διδάξει τον λόγο του Κυρίου.

Όμως άθελα του έγινε ο δολοφόνος και εξολοθρευτής της φυλής. Ο Κάμπελ μετέφερε τα μικρόβια του στους παρθένους από μικρόβια και βακτήρια οργανισμούς των ιθαγενών μέσα στο δάσος και ένας ένας άρχισαν να πεθαίνουν. Απλές ασθένειες για έναν άνθρωπο αποδείχτηκαν θανατηφόρες για τον οργανισμό των ιθαγενών.

Η φυλή ονομάζεται Χάι Μέριμα.

Ο ιεραπόστολος είναι Βαπτιστής από το Μέιν των ΗΠΑ και το «τμήμα ιθαγενών υποθέσεων» της Βραζιλίας εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να τον στείλει στα δικαστήρια.

Η φυλή Χάι Μέριμα, ήταν κάποια από τις ελάχιστες φυλές που ζουν στον Αμαζόνιο και ακόμη δεν έχουν έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι βριδκόταν στην ευρύτερη περιοχή για περισσότερα από 2 χρόνια και ζούσε μαζί με τη φυλή Τζαμαδάδι. Πριν από έναν μήνα ήθελε να τους μάθει τη χρήση του GPS, και προχώρησε περισσότερο μέσα στη ζούγκλα, όπου και συνάντησε μέλη της Χάι Μερίμα.

Αποφάσισε να μείνει μαζί τους να τους κάνει ιεραποστολικό κήρυγμα. Τους μετέφερε όμως τους ιούς, τα μικρόβια και τα βακτήρια του.

Ελάχιστα είναι γνωστά για τη φυλή Χάι Μερίμα. Αυτό που είναι γνωστό είναι πως πρόικειται για μια εχθρική πολεμοχαρή φυλή που δεν έχει καθόλου σχέση με κανένα ακόμη και με τις άλλες φιλές του Αμαζονίου. Η φυλή ζούσε στις όχθες του παραπόταμου του Αμαζονίου, Τζουρουά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:13