search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:58
MENU CLOSE

La Magnifica Fabbrica: Το Teatro alla Scala του Μιλάνου γιορτάζει τα 240 χρόνια του! (Photos)

25.01.2019 10:49
La Magnifica Fabbrica: Το Teatro alla Scala του Μιλάνου γιορτάζει τα 240 χρόνια του! (Photos) - Media

 

Το Teatro alla Scala του Μιλάνου θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα λυρικά θέατρα του κόσμου. Εορτάζει τα 240 χρόνια του με την έκθεση «La Magnifica Fabbrica», την οποία σχεδίασε ο Ίταλο Λούπι σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Migliori + Servetto Architects. Το show προσκαλεί τους επισκέπτες να ιχνηλατήσουν την εξέλιξη του θεάτρου και της πόλης του Μιλάνου από τον 18ο αιώνα ως τις μέρες μας, αποκαλύπτοντας και τα μελλοντικά βήματα.

Η έκθεση επιτρέπει στο κοινό να εισχωρήσει στο χρονικό της Σκάλας και της πόλης μέσα από μια σειρά από μικροϊστορίες που ξεδιπλώνονται η μία μετά την άλλη στις έξι αίθουσες του μουσείου του θεάτρου. Μέσα σε αυτές, μεγάλου μεγέθους ταμπλό στους τοίχους οδηγούν τους επισκέπτες όχι μόνον στα εκθέματα αλλά και στην πλούσια ιστορία του εμβληματικού κτηρίου.

Μία από τις αίθουσες φιλοξενεί μια μεταφορά της ορχήστρας: ένα σύνολο από 30 μουσικά αναλόγια και άλλες τόσες ιστορικές και σημερινές φωτογραφίες της Σκάλας που ζωντανεύουν ένα γύρω, κάθε μια εστιάζοντας σε διαφορετικό θέμα και βρισκόμενες σε διάλογο με μια μεγάλη προβολή από πάνω.

Κατάληξη της έκθεσης, στο Ridotto dei Palchi, είναι μια εντυπωσιακή μακέτα την οποία φιλοτέχνησε ο Ιβάν Κουντς: με εκπληκτική λεπτομέρεια, ένα τμήμα του κτηρίου σε κλίμακα 1 προς 75. Ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει από διαφορετικές γωνίες τις μεταμορφώσεις του θεάτρου, από τα σχέδια του 1778, του Πιερμαρίνι ως τις πιο πρόσφατες αλλαγές του Μάριο Μπότα: την παρέμβαση του 2004 που οδήγησε σε αλλαγή της λειτουργίας της Σκάλας και την εκκρεμή επέκταση του 2022 που θα προσθέσει έναν καινούργιο πύργο στο Teatro alla Scala.

 

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:58