search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:29
MENU CLOSE

Έρευνα της Δικαιοσύνης για τον ρόλο του Πετσίτη στην υπόθεση ΔΕΠΑ Λαυρεντιάδη

25.01.2019 11:24
ΝΔ για Πετσίτη: Να απαντήσει ο Τσίπρας σε ποιες τσέπες κατέληγαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ - Media

 

Έρευνα διέταξε η Εισαγγελία της Αθήνας προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος του Μανώλη Πετσίτη στην υπόθεση της ΔΕΠΑ, και των καθυστερήσεων στην είσπραξη οφειλών εκατομμυρίων ευρώ από εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Στα δημοσιεύματα ο Μανώλης Πετσίτης εμφανίζεται ως στενός συνεργάτης και συνομιλητής στο Μέγαρο Μαξίμου. Ότι προωθούσε συμφέροντα της εταιρείας ΕΛFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, προκειμένου αυτή να μην πληρώνει, αφήνοντας «φέσι» στη ΔΕΠΑ πάνω από 120 εκατομμύρια ευρώ.

Εκτός από την εισαγγελική έρευνα, τα δημοσιεύματα σχετικά με τον ρόλο του Μανώλη Πετσίτη, διαβιβάστηκαν και στους ανακριτές που χειρίζονται παρεμφερείς υποθέσεις, σχετιζόμενες με την υπόθεση ΔΕΠΑ – ΕΛΦΕ.

H έρευνα διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελο Ιωαννίδη με βάση δημοσιεύματα, μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Ειδικότερα στην υπόθεση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ Θ. Κιτσάκου, εις βάρος του οποίου έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για τα χρέη που άφησε η εταιρεία συμφερόντων Λαυρεντιάδη.

Ο ίδιος ο Θ. Κιτσάκος έχει υποστηρίξει ότι οι κινήσεις και οι αποφάσεις τους ήταν σε γνώση αρμοδίων υπουργών, ενώ έχει μιλήσει δημόσια και για τον ρόλο Πετσίτη στη ΔΕΠΑ.

«Απ’ ό,τι είχα ακούσει ο Μανώλης Πετσίτης επισκεπτόταν τη ΔΕΠΑ και τη διοίκηση του κ. Παλαιογιάννη. Δεχόμουν στο γραφείο μου στη ΔΕΠΑ επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον κ. Πετσίτη, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου», έχει πει μεταξύ άλλων.

Ο κ. Πετσίτης «την ίδια περίοδο είχε προσληφθεί στην εταιρεία ELFE λαμβάνοντας έναν πολύ ικανοποιητικό μισθό», έχει προσθέσει.

Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε μετά από μηνυτήρια αναφορά της Alpha Bank, το 2016, στην οποία καταγγέλλεται πως η μεταβίβαση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας Λιπασμάτων ELFE στη Νέα Καρβάλη προς τις εταιρείες ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ και PFIC LTD συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη, ήταν παράνομη και συμπαικτική μεθόδευση.

Η τράπεζα κατήγγειλε, ότι στόχος της μεταβίβασης ήταν η ΕΛFE να μείνει ουσιαστικά δίχως αντικείμενο, ώστε το Δημόσιο να κληθεί ως εγγυητής να καταβάλλει τα χρέη της στην τράπεζα. 

ην ίδια ώρα όμως, οι άλλες δυο εταιρείες, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, που είχαν πλέον την επιχειρηματική δραστηριότητα, θα είχαν και τα κέρδη, χωρίς υποχρέωση καταβολής των χρεών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:29