search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:08
MENU CLOSE

Τουσκ για κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών: Αλέξη – Ζόραν, μπράβο

25.01.2019 13:44
Τουσκ: Ενωμένη η ΕΕ πίσω από την Κύπρο - Media

 

Συγχαρητήριο μήνυμα στις δύο γλώσσες και στα αγγλικά απέστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Είχαν φαντασία, ανέλαβαν το ρίσκο, δεν δίστασαν να θυσιάσουν τα συμφέροντά τους για το κοινό καλό. Αλέξη, Ζόραν – μπράβο! Πετύχατε το ακατόρθωτο» έγραψε στα ελληνικά ο κ. Τουσκ στο Twitter.

Μοσκοβισί: Σημαντικό βήμα η Συμφωνία των Πρεσπών

Ως ένα σημαντικό βήμα για τη σταθερότητα σε Ελλάδα, Βαλκάνια και Ευρώπη, χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

«Καλώς ορίζω την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα, το οποίο μόλις έγινε, για την πολιτική και οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας , τη γύρω περιοχή και την Ευρώπη», ανέφερε.

Χαν: Ιστορική στιγμή για τις δύο χώρες

Τα συγχαρητήριά του στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ για τη συμφωνία των Πρεσπών με αφορμή την επικύρωσή της από την ελληνική Βουλή έστειλε ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών που επιλύει το ζήτημα του ονοματολογικού μεταξύ της Ελλάδας και της σύντομα Βόρειας Μακεδονίας είναι μια ιστορική στιγμή για τις δύο χώρες, την περιοχή και την Ευρώπη στο σύνολό της. Συγχαίρω τους ηγέτες στις δύο πλευρές για το θάρρος και το όραμά τους», γράφει στην ανάρτησή του στο Τwitter o Αυστριακός επίτροπος.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:05