search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:12
MENU CLOSE

Βέτο Μητσοτάκη στην ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. (Video)

25.01.2019 13:52
Βέτο Μητσοτάκη στην ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. (Video) - Media

 

Με μια οξύτατη ανακοίνωση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή που κύρωσε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι θα κάνει το παν για να ανατρέψει τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι στο πλαίσιο αυτό θα θέσει βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε., αν είναι πρωθυπουργός όταν τεθεί ζήτημα έναρξης της ενταξιακής διαδικασίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το δικαίωμα της Ελλάδας για βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. δεν πρόκειται να το απεμπολήσω».

 

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «σήμερα είναι μία δύσκολη, μία στενάχωρη μέρα για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση, με μία ευκαιριακή πλειοψηφία, ψήφισε την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών. H κύρωσή της σημαίνει την επίσημη αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στους κατοίκους των Σκοπίων για πρώτη φορά από ελληνική κυβέρνηση. Εγκαταλείπεται έτσι μία εθνική γραμμή δεκαετιών. Ο κ. Τσίπρας είπε “ναι” εκεί που όλοι οι προκάτοχοί του είπαν “όχι”. Τους λόγους τους γνωρίζει μόνο ο ίδιος».

«Κι αυτό μπορεί να γίνει αρχή νέων δεινών. Δυστυχώς, τα κομματικά παζάρια και ο κυνισμός του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησαν του εθνικού συμφέροντος. Πριν από 4 χρόνια ακριβώς, ο κ. Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές εξαπατώντας τους πολίτες. Για να μας πάει τελικά πολλά χρόνια πίσω, κάνοντας χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων και ειδικά των πιο αδύναμων. Τώρα, ολοκληρώνει το καταστροφικό του πέρασμα και με μία εθνική υποχώρηση» πρόσθεσε.
 
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «πιστή στη λαϊκή εντολή, η Νέα Δημοκρατία έδωσε τη μεγάλη μάχη. Ανέδειξε την αλήθεια για το εθνικό θέμα, αλλά και το πραγματικό πρόσωπο κάθε κόμματος και κάθε βουλευτή. Προσωπικά, μίλησα με ειλικρίνεια για τις μεγάλες δυσκολίες που έρχονται από την εφαρμογή της Συμφωνίας. Δεσμεύτηκα, όμως, και ότι θα μείνω σταθερός στο εθνικό καθήκον: Το δικαίωμα της Ελλάδας για βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να το απεμπολήσω. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να αμβλύνω τις αρνητικές συνέπειες που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν από μία προβληματική συμφωνία».
 
Καταλήγοντας, οαρχηγός της ΝΔ υπογράμμισε: «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πλέον γνωρίζουν. Βίωσαν τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ και έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Πρέπει, όμως, να μείνουν ενωμένοι και να επιδείξουν δημοκρατική ωριμότητα. Μακριά από ακρότητες. Σύντομα θα μιλήσουν και η απάντησή τους στις κάλπες θα είναι συντριπτική. Η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας είναι λίγο πριν απ’ το ξημέρωμα. Και η στιγμή της ελπίδας και της προόδου πλησιάζει. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και πρέπει να πάμε μπροστά. Το μπορούμε».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:04