search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:09
MENU CLOSE

Τραγωδία στη Βραζιλία: Νεκροί και περισσότεροι από 150 αγνοούμενοι μετά από κατάρρευση φράγματος σε ορυχείο

25.01.2019 21:56
Τραγωδία στη Βραζιλία: Νεκροί και περισσότεροι από 150 αγνοούμενοι μετά από κατάρρευση φράγματος σε ορυχείο - Media

 

Σωστικά συνεργεία ανέσυραν τις πρώτες πρωϊνές ώρες επτά πτώματα ανθρώπων που παρασύρθηκαν από έναν τεράστιο, ανεξέλεγκτο χείμαρρο που προκλήθηκε όταν σημειώθηκε θραύση σε φράγμα τελμάτων – απορριμμάτων που παράγονται κατά την επεξεργασία ορυκτών σε μεταλλεία – και αυτός ο προσωρινός απολογισμός θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς αγνοούνται 150 – 200 άνθρωποι, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Μπρουματζίνιου, ο Αβιμάρ τζι Μέλου Μπαρσέλους, στο τηλεοπτικό δίκτυο GloboNews.

Την ίδια εκτίμηση για τον αριθμό των αγνοούμενων έκαναν νωρίτερα αξιωματικοί του βραζιλιάνικου πυροσβεστικού σώματος.

Η εταιρεία Vale, στην οποία ανήκει η μονάδα εξόρυξης σιδηρομεταλλεύματος όπου έγινε το δυστύχημα, ανέφερε πως την ώρα που έγινε η καταστροφή, στο εργοτάξιο βρίσκονταν περίπου 300 εργαζόμενοι, οι περισσότεροι από τους οποίους έκαναν διάλειμμα για γεύμα, και ότι έχει εξακριβωθεί πως οι 100 σώθηκαν.

Η τοπική κυβέρνηση της Πολιτείας Μίνας Ζεράις, όπου βρίσκεται η πόλη Μπρουματζίνιου, υπολογίζει πως υπάρχουν «150 αγνοούμενοι».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:05