29/09/2020 10:28:07

Ο Νίκος Μάνεσης μιλά για το τέλος του «60' Ελλάδα» - «Καρφώνει» πρώην στελέχη του Alpha

Τηλεθέαση: «Βασιλιάς» του Σαββατοκύριακου ο Μάνεσης - Media

 

Πρώην στελέχη του Alpha «καρφώνει» ο Νίκος Μάνεσης αναφερόμενος στο «κόψιμο» της επιτυχημένης του εκπομπής «60 λεπτά Ελλάδα» σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο tvnea.com. 

Ερωτώμενος για το πως θα αντιδρούσε αν ο σταθμός τού άλλαζε συνέχεια ώρα ή μέρα, όπως συμβαίνει με την κυρία Χατζηβασιλέιου κι αν θα δεχόταν να πάει η εκπομπή του απέναντι από τη σύζυγό του απαντά:

Καταρχάς δεν θα πήγαινα ποτέ απέναντι στη γυναίκα μου! Όταν ο σταθμός πριν από μικρό χρονικό διάστημα μου άλλαζε στο «60′ Ελλάδα» μέρα και ώρα, είχε συμβεί κατ’ επανάληψη σε μια εκπομπή που επίσης πήγαινε καλά, τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά, διαμαρτύρομαι, διαμαρτύρομαι εντόνως, πράγμα το οποίο είχα κάνει εκείνη τη στιγμή, κι αν χρειαστεί εν συνεχεία σταματάω και αυτό το οποίο κάνω.

Δηλαδή γι’ αυτό σταματήσατε το «60′ Ελλάδα»;

Ένας από τους λόγους ήταν αυτός. Εκείνη την χρονική περίοδο δεν νομίζω ότι η εκπομπή και το πρόσωπό μου είχαν την καλύτερη συμπεριφορά. Βέβαια, έκτοτε αλλάξαμε διευθύνοντα σύμβουλο και τα πράγματα έστρωσαν. Δεν θεωρώ ότι ήταν ιδιαίτερα θετική η συμπεριφορά την οποία είχαν. Ένας από τους λόγους που σταμάτησα το «60′ Ελλάδα» ήταν ότι δεν μπορούσα να αλλάζω μέρες, να αλλάζω ώρες, να ανακατεύουμε την τράπουλα και να τη βάζουμε την εκπομπή όπου βολεύει για να κλείσουν τρύπες προγράμματος. Αυτός ήταν ο ένας λόγος. Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι κάποια στιγμή σωματικά πόσο να αντέξω! Εγώ 5 χρόνια ταξίδευα, έκανα ραδιόφωνο, κι έκανα και δελτίο ειδήσεων. Έφευγα τη Δευτέρα, επέστρεφα Τετάρτη, ταυτόχρονα έβλεπα το υλικό, έμπαινα να μοντάρω, έκανα ραδιόφωνο και έκανα δελτίο ειδήσεων τα Σαββατοκύριακα. Εσείς πόσο καιρό θα αντέχατε χωρίς να πάρετε ένα ρεπό; Το αντιλαμβάνεστε. 50% ήταν η σωματική κούραση και 50% το γεγονός ότι δεν το θεωρώ σωστό η εκπομπή να αλλάζει μέρα,να αλλάζει ώρα, και τελικά να αιφνιδιάζεται διαρκώς ο τηλεθεατής.

Αυτή ήταν η άποψή μου κι έτσι αντέδρασα. Το κανάλι επικρότησε την άποψή μου διότι μου ανανέωσε το συμβόλαιο. Ο διευθύνων σύμβουλος και οι παρατρεχάμενοί του που ασχολούνταν με αυτά, δεν είναι πια στο κανάλι οι περισσότεροι απ’ αυτούς. Άρα, απεδείχθη ότι στο κομμάτι το δικό μου είχα δίκιο. Έχω πει σε συνεντεύξεις: τηλεόραση πρέπει να κάνουν αυτοί που ξέρουν από τηλεόραση. Υπάρχουν πολλοί που δεν ξέρουν από τηλεόραση και ασκούν διοίκηση. Είναι πάρα πολλοί και τους ξέρετε. Το να κάνεις τηλεόραση προϋποθέτει γνώσεις, χωρίς γνώσεις του αντικειμένου δεν μπορείς να ασχοληθείς με αυτό το σπορ. Ζημιά θα κάνεις τεράστια και θα χάσει ο εργοδότης λεφτά, πολλά λεφτά!

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.