search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:58
MENU CLOSE

Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παίζουν παιχνίδια με την ακροδεξιά

26.01.2019 11:58
Κουτσούμπας για Εύβοια: «Προδιαγεγραμμένο έγκλημα» - Media

 

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι νατοϊκή» και το «επίτευγμα» για το οποίο μιλά ο πρωθυπουργός αφορά «στη πραγματικότητα μια ακόμα βρώμικη αποστολή που ανέλαβε και ολοκλήρωσε στο πλαίσιο των δεσμεύσεών του απέναντι στη κυβέρνηση των ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ» αναφέρει σε άρθρο του στην εφ. «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επισημαίνει ότι η συμφωνία «των υπόλοιπων κομμάτων με τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια είναι δεδομένη» και η αντίθεσή τους «δεν αφορά σ΄ αυτό το κρίσιμο ζήτημα», αλλά «για ψηφοθηρικούς λόγους αντιδρούν και ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού».

«Κάθε φορά που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προσωπικά ο κ. Τσίπρας, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μια αντιλαϊκή επιλογή, όταν νοιώθει ότι στριμώχνεται από τους ψηφοφόρους του, καταφεύγει σε αήθη επίθεση στο ΚΚΕ, καταφεύγει στην παραχάραξη της ιστορίας του, στον ωμό αντικομμουνισμό. Πώς αλλιώς να απευθυνθεί στους αριστερούς, προοδευτικούς ανθρώπους που τον στήριξαν; Το ζήσαμε με τη δήθεν “αντιμνημονιακή” κυβέρνησή του, που έγινε μνημονιακή, με το δημοψήφισμα, όπου το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ, μέσα σε μια νύχτα, το ζούμε και τώρα με τη συμφωνία των Πρεσπών» τονίζει ο Δ. Κουτσούμπας.

Αναφέρεται ακόμα σε «παραχάραξη, διαστρέβλωση, προβοκάτσια ακόμα και καπηλεία του λαϊκού κινήματος στη χώρα μας», μέσω δημοσιευμάτων, παρεμβάσεων υπουργών και στελεχών και στην οποία επιδόθηκε «προσωπικά και ο πρωθυπουργός στη Βουλή», διαχωρίζοντας όλα τα παραπάνω από τη θεμιτή και απαραίτητη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. «Δυστυχώς οι σημερινοί κυβερνώντες, εκτός από το ότι αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας, είναι και επικίνδυνοι» αναφέρει ο Δ. Κουτσούμπας χαρακτηρίζοντας «γελοιότητα» τον ισχυρισμό ότι η, «καθ΄ υπαγόρευση και εποπτεία των αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών επιτελείων», συμφωνία είναι «η συνέχεια της πολιτικής του ΕΑΜ» και ότι «δημιουργεί ρήγμα στον ιμπεριαλισμό». «Είναι επικίνδυνοι, γιατί καλλιεργούν τη λογική της αναγκαίας προσαρμογής, της υποταγής στον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων, λογική που αν είχε ακολουθήσει ο λαός μας, δεν θα είχε γράψει λαμπρές σελίδες στην ιστορία του» τονίζει στο άρθρο του. Υπογραμμίζει, επίσης, ότι «είναι γελοίοι όταν επικαλούνται τον Λένιν, ο οποίος έγραφε για την πάλη των λαών, γι΄ αυτοδιάθεση από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα με στόχο τη σοσιαλιστική επανάσταση, για να υπερασπίσουν τη δική τους, επικίνδυνη για τους λαούς, αυτοδιάθεση εντός των ιμπεριαλιστικών κέντρων, εντός του ΝΑΤΟ». «Είναι επικίνδυνοι, γιατί δίνουν προοδευτικό κάλυμμα στην αντιδραστική θέση περί “αυτοπροσδιορισμού”, της ΕΕ, που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου» προσθέτει.

Χαρακτηρίζει «γελοιότητα» τα περί αλλαγής στάσης του ΚΚΕ στο λεγόμενο «Μακεδονικό», όταν «και οι πέτρες ξέρουν πως το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα, που από το ΄92, έκανε κριτική στην ονοματολογία και μιλούσε ξεκάθαρα για συμφωνία, μακριά από ΝΑΤΟ και ΕΕ». «Ξέρουν ότι το ΚΚΕ μιλούσε σταθερά για συμφωνία που θα περιέχει σύνθετη ονομασία, με αυστηρά γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων, εξάλειψη όλων των αλυτρωτισμών και των ανιστόρητων εννοιών περί “μακεδονικού” λαού ή γλώσσας κ.λπ» προσθέτει επισημαίνοντας ότι «η συμφωνία τους περιέχει αμφισημίες που έχουν μέσα τους το σπέρμα του αλυτρωτισμού κι εθνικισμού», υπενθυμίζοντας τη συμμετοχή στελεχών του ΣΥΝασπισμού στα εθνικιστικά συλλαλητήρια το ΄92-΄93 και χαρακτηρίζοντας τους επικίνδυνους γιατί «η συμφωνία τους είναι “βούτυρο στο ψωμί” των ιμπεριαλιστών για αλλαγές συνόρων». «Είναι γελοίοι και επικίνδυνοι ταυτόχρονα, γιατί στην προσπάθειά τους να συγκρατήσουν αριστερούς, προοδευτικούς ανθρώπους, που τους γυρίζουν την πλάτη, πιάνουν στο στόμα τους ηρωικές μορφές της 100χρονης ιστορίας του ΚΚΕ, την εκτελεσμένη ηρωίδα του ΚΚΕ Μίρκα Γκίνοβα (Ειρήνη Γκίνη), την οποία εκτέλεσαν με την καθοδήγηση των Αμερικάνων, με αμερικάνικα όπλα, που τώρα υπηρετεί ο κ. Τσίπρας και η οποία πέθανε φωνάζοντας “Ζήτω το ΚΚΕ, ζήτω ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας”. Τολμούν να αναφέρονται στους πολιτικούς πρόσφυγες, που ήταν Σλαβομακεδόνες και όχι γενικά “Μακεδόνες”, για να κρύψουν το επικίνδυνο παιχνίδι του “διαίρει και βασίλευε”, που παίζουν για λογαριασμό της ελληνικής άρχουσας τάξης και των ευρωατλαντικών συμμάχων τους» σημειώνει ακόμα.

«Είναι επικίνδυνοι -και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ- γιατί παίζουν και οι δύο πολιτικά παιχνίδια με την Ακροδεξιά. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνούσε 4 χρόνια με μια τέτοια δύναμη και τώρα την εγκαταλείπει για να φτιάξει δήθεν “προοδευτικά” μέτωπα, με φθαρμένα πρόσωπα που έχουν διακριθεί στην αντιλαϊκή πολιτική. Η δε ΝΔ με εθνικιστική ρητορική, με τη στάση της στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, δίνει κάλυψη σε όλο αυτό το ακροδεξιό συρφετό. Ο λαός μπορεί να παίξει στο δικό του γήπεδο, της πάλης ενάντια στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου. Και μόνο αυτή η πάλη μπορεί να βάλει εμπόδια στον εθνικισμό, να δυναμώσει την αλληλεγγύη, τη φιλία, την κοινή πάλη των λαών, για να ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο» καταλήγει στο άρθρο του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:53