search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:28
MENU CLOSE

Ο Φοίβος είναι εδώ – «Έπνιξε» Μακεδονία, Ξάνθη και Πελοπόννησο – Πλημμύρες, λάσπη και διακοπές ρεύματος (Photos/Video)

26.01.2019 15:06
Ο Φοίβος είναι εδώ – «Έπνιξε» Μακεδονία, Ξάνθη και Πελοπόννησο – Πλημμύρες, λάσπη και διακοπές ρεύματος (Photos/Video) - Media

 

Μπορεί στην Αθήνα να έχει έναν λαμπρό ήλιο, αλλά ο Φοίβος παραμένει εδώ και δεν έχει δείξει ακόμη τα δόντια του.

Αρκετά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η έντονη και συνεχιζόμενη βροχόπτωση των τελευταίων 24ώρων σε αρκετές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης.

Τα τεχνικά συνεργεία των κατά τόπους δήμων και της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καταβάλουν προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπίσουν πλημμυρικά φαινόμενα που παρουσιάστηκαν από την υπερχείλιση του ποταμού Νέστου στην Ξάνθη, αλλά και την υπερχείλιση χειμάρρων στην περιοχή της Δράμας, ενώ στην Καβάλα ο δήμαρχος Παγγαίου ζήτησε να κηρυχθεί Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο Δήμο Τοπείρου Ξάνθης, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νερού που έχει κατεβάσει ο ποταμός Νέστος, πλημμύρισαν οικισμοί του κάμπου χωρίς ωστόσο να παρομοιαστούν μεγάλα προβλήματα.

Στο Δήμο Νευροκοπίου Δράμας οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς φούσκωσε ο χείμαρρος, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα σε διάφορους οικισμούς. Σε πλήρη επιφυλακή είναι οι αρχές, τόσο στο Δήμο Δοξάτου, όσο και μέσα στην πόλη της Δράμας καθώς από την υπερχείλιση των χειμάρρων παρουσιάζονται σε πολλά σημεία πλημμυρικά φαινόμενα και χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς.

Στο Δήμο Παγγαίου Καβάλας ο δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των μεγάλων και εκτεταμένων καταστροφών που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις στην τοπική κοινότητα Χρυσοκάστρου, ενώ έντονα πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν και στην παραλία Οφρυνίου, όπου πλημμύρισαν κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι.

Στην Πελοπόννησο

Προβλήματα προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας και στην Αργολίδα.

Η θάλασσα άλλαξε χρώμα και απέκτησε ένα καφεκόκκινο χρώμα από την λάσπη και τα φερτά υλικά που πέφτουν στον Αργολικό κόλπο μέσω του ποταμού Πάνιτσα. Αιτία είναι οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή.

Το σημείο θυμίζει έντονα μια μεγάλη καφετιά λίμνη και πολλοί αγροτικοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει. Περισσότερο στις περιοχές της Νέας Κίου και των μύλων.

Οι εικόνες από drone είναι αποκαλυπτικές…

Εκτός από την Αργολίδα επλήγη και η Μεσσηνία.

Συγκεκριμένα, διεκόπη η κυκλοφορία στην 7η επαρχιακή οδό και καθίζηση στον εθνικό δρόμο Καλαμάτα – Σπάρτη στον Ταΰγετο. Στην ίδια περιοχή πλημμύρησαν και κτήματα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Δήμο Καλαμάτας:

Προβλήματα παρατηρήθηκαν στην περιφέρεια του δήμου από την έντονη βροχόπτωση. Σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών καταγράφηκαν ζημιές σε όλη την έκταση του δήμου, στην αγροτική οδοποιία και κατά περιοχές έχει γίνει σήμανση με κόκκινες κορδέλες, ώστε να μη χρησιμοποιούν οι πολίτες δρόμους που παρουσιάζουν επικινδυνότητα. Επίσης, σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις των προηγουμένων ημερών, εκτιμάται ότι υφίστανται σημαντικές ζημιές σε υπαίθριες καλλιέργειες πατάτας και κηπευτικών.

Πρόγνωση

Ο καιρός από σήμερα το βράδυ αναμένεται να βελτιωθεί σταδιακά. Σύμφωνα με το meteo.gr, την Κυριακή 27/01 βροχές αναμένονται κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ.

 

Πηγή φωτογραφιών και Video: 

eleftheriaonline.gr, kozanimedia.gr, kozan.gr, αργολικές ειδήσεις, xanthinews.gr

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:26