search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:55
MENU CLOSE

Μ. Πομπέο: Οι χώρες «να επιλέξουν πλευρά» στην κρίση της Βενεζουέλας

26.01.2019 15:47
Διαδηλωτές περιέλουσαν με μπογιά και κούρεψαν δημοσίως γυναίκα Δήμαρχο στη Βολιβία (Photos/Video) - Media

 

Να «επιλέξουν πλευρά» στην κρίση της Βενεζουέλας κάλεσε σήμερα τις χώρες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, καθώς η Ουάσινγκτον αναγνώρισε ως νόμιμο πρόεδρο της χώρας τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.

«Τώρα είναι η ώρα για όλα τα άλλα κράτη να επιλέξουν πλευρά. Χωρίς άλλες καθυστερήσεις, χωρίς άλλα παιχνίδια. Είτε τάσσεστε με τις δυνάμεις της ελευθερίας, είτε συνασπίζεστε με τον Μαδούρο και την καταστροφή» είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, στην ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Τώρα έχουμε έναν νέο ηγέτη, τον (Χουάν) Γκουαϊδό, στη Βενεζουέλα, ο οποίος υποσχέθηκε να οργανώσει εκλογές και να επαναφέρει τη συνταγματική τάξη και την ασφάλεια στην περιοχή. Δεν μπορούμε να καθυστερούμε αυτή την κρίσιμη συζήτηση, που έχει προσελκύσει την προσοχή όλου του κόσμου. Για χάρη της Βενεζουέλας και της περιοχής, πρέπει να στηρίξουμε τον λαό της» τόνισε.

«Μην δοκιμάζετε την αποφασιστικότητά μας» είπε ο Πομπέο, απευθυνόμενος στον Νικολάς Μαδούρο,  καλώντας τον να παράσχει προστασία, όπως οφείλει βάση των διεθνών συνθηκών, στους Αμερικανούς διπλωμάτες που βρίσκονται στη Βενεζουέλα. Ο Μαδούρο κυβερνά «ένα παράνομο, μαφιόζικο κράτος» υποστήριξε ο Πομπέο.

Ζήτησε, επίσης, από τις δυνάμεις ασφαλείας «να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση» μετά τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών που έκαναν λόγο για νεκρούς και τραυματίες στις διαδηλώσεις εναντίον του Μαδούρο.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP, Sputnik

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:55