search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:10
MENU CLOSE

Ο Τούρκος που κάθε βράδυ σκεπάζει με κουβέρτες τα αδέσποτα της Κωνσταντινούπολης (Photos)

26.01.2019 17:48
Ο Τούρκος που κάθε βράδυ σκεπάζει με κουβέρτες τα αδέσποτα της Κωνσταντινούπολης (Photos)  - Media

 

Μια σημαντική «αποστολή» έχει ξεκινήσει στην Κωνσταντινούπολη ένας Τούρκος οδοντίατρος και η παρέα του που κάθε βράδυ βγαίνουν στους δρόμους για να σκεπάσουν με κουβέρτες τα αδέσποτα της πόλης. Ο Huseyin Yurtseven παρέα με μερικούς φίλους χτενίζουν κάθε βράδυ τους δρόμους για αδέσποτους σκύλους και γάτες που κοιμούνται στο κρύο και προσφέρουν κουβέρτες στα ζώα για να τα προφυλάξουν από το κρύο.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε όταν είδε ένα βίντεο social media με αδέσποτα που υπάρχουν στην περιοχή του, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ο Huseyin έχει μοιράσει επίσης κουβέρτες σε ντόπιες επιχειρήσεις και άλλους φιλόζωους σε μια προσπάθεια να επεκτείνει το δίκτυο εθελοντών για να προστατευτούν όσο περισσότερα αδέσποτα γίνεται. Μάλιστα έχει προσφερθεί να αντικαθιστά άμεσα τις κουβέρτες όταν λερώνονται, τις οποίες παίρνει πίσω για να τις καθαρίσει.

«Πηγαίνουμε στα ζώα όταν δεν μας βλέπει κανείς. Ακούγεται απλό, αλλά για εκείνα είναι πολύτιμο. Ο σκοπός δεν είναι μόνο να τα ζεστάνουμε, αλλά και να τους δείξουμε αγάπη. Πλησιάσαμε κάποια στιγμή έναν σκύλο που έτρεμε, αλλά όχι από το κρύο. Αρχίσαμε να τον χαϊδεύουμε πάνω από την κουβέρτα και αυτός ακούμπησε ήρεμα το κεφάλι στα πόδια του. Διαπιστώσαμε πως όλα τα αδέσποτα είχαν ανάγκη από αγάπη και τρυφερότητα», εξηγεί ο Huseyin.

 

Πηγή: Lifo.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:07