search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:26
MENU CLOSE

Λεβέντης: Οι βουλευτές που έφυγαν από την Ένωση Κεντρώων καβάλησαν το καλάμι

27.01.2019 10:02
Έξαλλος ο Λεβέντης: Τι δουλειά έχω με τον Καμμένο; Είναι... χούντα! - Media

 

«Απάτη» χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, επισημαίνοντας ότι «Ο Τσίπρας προσπαθεί με βρώμικο τρόπο να υπονομεύσει τα κόμματα».

Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΙ, ο Βασίλης Λεβέντης είπε: «Είναι κακή μοίρα για την Ελλάδα που κυβέρνησαν οι Αριστεροί. Βέβαια και οι Δεξιοί είναι συνένοχοι. Στον Τσίπρα κάνανε αβάντα. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αν περάσει η Συμφωνία δεν θα αλλάξει μετά. Εμείς θα το αλλάξουμε με δημοψήφισμα. Με νέο δημοψήφισμα ξεπλένεται η προδοσία» και πρόσθεσε: «Ο Τσίπρας ενήργησε ως Τύραννος δεν έλαβε υπόψιν το λαό οπότε αυτή η Συμφωνία είναι ακυρωτέα».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Ο Τσίπρας πήγε με Αμερικάνους και Γερμανούς και με μια περιστασιακή πλειοψηφία πήγε να περάσει αριθμητικά κάτι που η κοινωνία δεν θέλει. Δεν μπορείς να εκβιάσεις έναν λαό».

Ο Βασίλης Λεβέντης κατηγόρησε τη Δεξιά πως «δεν έχει πει ποτέ όχι στους Αμερικάνους» και παραδέχθηκε πως ο ίδιος είναι υπέρ της συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

«Δεν είμαι με τις ΗΠΑ όταν οι Αμερικανοί παίρνουνε ανήθικες θέσεις. Μάλωσα με τον πρεσβευτή τους επτά φορές. Ο δε Γερμανός ήρθε και με απείλησε ότι δεν θα ξαναμπεί στην ελληνική Βουλή η Ένωση Κεντρώων με αυτές τις θέσεις. Τη θεωρούσαμε την Ένωση Κεντρώου εντός δημοκρατικού τόξου. Όποιος διαφωνεί μαζί τους τίθεται εκτός δημοκρατικού τόξου. Ήμουν με τους Αμερικάνους. Στο δίλημμα Ανατολή ή Δύση έλεγα Δύση. Πιστεύω στη φιλία με τις ΗΠΑ. Όχι ως κωλόπαιδο, όχι ως τσογλάνι των Αμερικανών», εξήγησε. 

Για τις εκλογές

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ο κ. Λεβέντης τόνισε: «Σε όλες τις δημοσκοπήσεις βγαίνει ένα 30% αναποφάσιστοι. Εγώ ζητούσα ανεξάρτητη αρχή για να ελέγχεται η εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων. Είναι λάθος αυτό; Ο Τσίπρας δίνει σε εταιρείες και κάνουν δημοσκοπήσεις που βγαίνει πρώτος».

Ενώ απαντώντας στο ερώτημα «αν το εκλογικό αποτέλεσμα θα επηρεαστεί από τις Πρέσπες» σημείωσε: «Όχι. Για τα Σκόπια πρέπει να κάνουμε χωριστό δημοψήφισμα. Γιατί στις εκλογές του λέει ο Α ενός οπαδούς ψήφισε και θα σου βάλω το παιδί. Με το πελατειακό σχήμα αλλοιώνεται η θέληση. Να κάνουμε ειδικό δημοψήφισμα μετά τις εκλογές ήρεμα. Αν ο λαός επικυρώνει τις Πρέσπες. Εν μέρει θα επηρεαστεί το αποτέλεσμα από τις εκλογές από τις Πρέσπες, αλλά αλλοιώνεται».

«Η ΝΔ υπόσχεται παραδείσους. Υπόσχεται μειώσεις φόρων. Η ΝΔ είχε την εξουσία και ούτε καρφίτσα έφερε από επενδύσεις. Θα βγει ο Μητσοτάκης λόγω κόπωσης προς τον Τσίπρα και λόγω απατεωνιάς της Δεξιάς. Υπόσχεται πράγματα. Εμείς θέλουμε να μην είναι αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία και να έχει ανάγκη τους 15-20 βουλευτές μας. Στόχος μας είναι να βάλουμε φραγμό στην πλεονεξία της», πρόσθεσε.

«Οι βουλευτές που έφυγαν από την Ένωση Κεντρώων καβάλησαν το καλάμι»

Από τα πυρά του προέδρου Βασίλη Λεβέντη δεν γλίτωσαν και οι βουλευτές που έφυγαν από την Ένωση Κεντρώων. 

«Οι βουλευτές που έφυγαν από την Ένωση Κεντρώων καβάλησαν το καλάμι, δεν ήθελαν να ακολουθήσουν τη σκληρή γραμμή του κόμματος να μην ψηφίζουμε ό,τι φέρνει ο Τσίπρας και να ασκούμε κριτική στη Δεξιά», είπε ο κ. Λεβέντης.

«Η Μεγαλοοικονόμου εκλέχθηκε με λίστα, πήρε την έδρα και την πήγε στον Τσίπρα», συνέχισε ο κ. Λεβέντης και κατηγόρησε τον πρόεδρος της ΝΔ πως «παίρνοντας τον Κατσαντώνη αμνήστευσε τον Τσίπρα».

Χαρακτήρισε «αποστάτες και προδότες» τους βουλευτές αλλάζουν κόμματα.

«Είμαι αντίθετος με τη χρήση βίας»

Σχολιάζοντας τα επεισόδια και τη στοχοποίηση βουλευτών που ψήφισαν τις «Πρέσπες» ο κ. Λεβέντης σημείωσε: «Είμαι αντίθετος με τη χρήση βίας αλλά δεν μπορείς στον κόσμο να του πεις κάτσε στο σπίτι σου με τέτοια προδοσία».

«Αν δεν γίνεται κοσμίως ο κόσμος προβαίνει σε ποινικά αδικήματα και είναι καταδικαστέα», πρόσθεσε και συνέχισε: «Αισθάνεστε ότι έχουμε Δημοκρατία; Πέρασε με τις Πρέσπες κάτι με το οποίο είναι αντίθετος ο λαός».

Σχολίασε επίσης πως «Και οι Σκοπιανοί είχαν Κοινοβούλιο αλλά έκαναν δημοψήφισμα. Λείπει η Δημοκρατία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:21