search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:40
MENU CLOSE

Εννέα στο αυτόφωρο και ένας στον ανακριτή για τα επεισόδια κοντά στο σπίτι της Σκούφα

27.01.2019 15:06
Εννέα στο αυτόφωρο και ένας στον ανακριτή για τα επεισόδια κοντά στο σπίτι της Σκούφα - Media

 

Συνολικά 18 άτομα κατέστησαν κατηγορούμενα για την επίθεση εις βάρος αστυνομικών, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν διαδηλωτές, διαμαρτυρόμενοι για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σπίτι της βουλευτού Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Ελισάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, στην Κατερίνη, και ήρθαν αντιμέτωποι με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. 

Ανάμεσα στους 18 συλληφθέντες είναι οκτώ ανήλικοι, που αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κατερίνης. Οι υπόλοιποι δέκα οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του ίδιου εισαγγελέα που τους απήγγειλε κατηγορίες.

Από τους παραπάνω δέκα, οι εννέα παραπέμφθηκαν να δικαστούν αύριο με την αυτόφωρη διαδικασία και μέχρι τότε παραμένουν υπό καθεστώς κράτησης, ενώ ο δέκατος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, καθώς εις βάρος του ασκήθηκε και δίωξη για εμπρησμό, πράξη που είναι σε βαθμό κακουργήματος και φαίνεται ότι συνδέεται με τη ρίψη μολότοφ. 

Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί εναντίον τους από τις αστυνομικές αρχές της Κατερίνης αφορούσε, κατά περίπτωση, τα εξής αδικήματα: εμπρησμός, διακεκριμένες φθορές, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, αντίσταση, εξύβριση, παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων κ.ά.    
 
Σημειώνεται ότι ανάλογα επεισόδια εκτυλίχθηκαν μία μέρα νωρίτερα (την περασμένη Πέμπτη), πάλι κοντά στο σπίτι της ίδιας βουλευτού στην Κατερίνη, ενώ τότε η Αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις. Μεταξύ αυτών ήταν δύο ανήλικοι που πήραν ήδη δικάσιμο για να δικαστούν τον Μάρτιο από Δικαστήριο Ανηλίκων και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις θα περάσουν αύριο από το αυτόφωρο, το οποίο μετά την αναβολή που είχαν ζητήσει οι κατηγορούμενοι αποφάσισε να άρει την κράτησή τους.   

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28