search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:33
MENU CLOSE

Ο βιογράφος του Αλιέντε στηρίζει Μαδούρο

27.01.2019 15:41
Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο απορρίπτει «τον εκβιασμό» της ΕΕ - Media

 

Εχοντας μελετήσει ενδελεχώς πολύ μεγάλα κομμάτια της ιστορίας της Λατινικής Αμερικής και έχοντας γράψει τη βιογραφία του Σαλβαδόρ Αλιέντε ο Μάριο Αμορός μπορεί να εκφράσει αξιόπιστη άποψη γι’ αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη Βενεζουέλα.

Ο Ισπανός δημοσιογράφος και βιογράφος του θρυλικού Χιλιάνου προέδρου πάει κόντρα στο ρεύμα και μιλά για πραξικοπηματικές λογικές στη μικρή χώρα της βόρειας λατινικής Αμερικής.

“Ξέρω ότι ο Μαδούρο είναι ο νόμιμος πρόεδρος της χώρας. Το μέλλον απαιτεί τόσο από την αντιπολίτευση όσο και την κυβέρνηση να βρεθεί η ελάχιστη δυνατή συναίνεση έτσι ώστε τα πράγματα να προχωρήσουν” τονίζει ο Αμορός.

“Το θέμα, πάντως, είναι δύσκολο, περίπλοκο” συμπληρώνει. “Η αντιπολίτευση της χώρας έχει μεγάλη ευθύνη γι’ αυτά που συμβαίνουν. Ο Μαδούρο δεν είναι Αλιέντε αλλά προσπαθεί να κυβερνήσει για τους πολλούς, για την πλειοψηφία.

Η νίκη του Ούγκο Τσάβες το 1999 άνοιξε δρόμους έτσι ώστε να σπάσει ο φαύλος κύκλος του νεοφιλελευθερισμού και να εγκατασταθούν προοδευτικές κυβερνήσεις και σε άλλες χώρες της περιοχής, όπως η Βολιβία και η Ουρουγουάη”.

Και καταλήγει λέγοντας: “Από την αρχή της η κυβέρνηση Τσάβες αντιμετώπισε το κίνδυνο του πραξικοπήματος και τις κινητοποιήσεις ενός μέρους της μεσαίας και της ανώτερης τάξης που έχασε για πρώτη φορά την ηγεσία της ώρας.

Και η αντιπολίτευση να ξέρετε ότι ευθύνη για την επιδείνωση της οικονομίας και της κοινωνικής κατάστασης”.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:33