search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:55
MENU CLOSE

Σε ελεύθερη πτώση ο Παναθηναϊκός

27.01.2019 19:26
Σε ελεύθερη πτώση ο Παναθηναϊκός - Media

 

Ο Παναθηναϊκός έμεινε μακριά από τη νίκη για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι καθώς η Λάρισα απέσπασε ισοπαλία 1-1 στο ΟΑΚΑ, παίζοντας μάλιστα από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης με δέκα παίκτες.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό και με τραγικό τρόπο για τη Λάρισα. Πριν καλά – καλά προλάβνουν να… ζεσταθούν οι παίκτες, μόλις στα 34 δευτερόλεπτα, ο Μακέντα έπειτα από βαθιά μπαλιά του Μαυρομμάτη μπήκε στην περιοχή, ο Γκοΐκοβιτς τον ανέτρεψε καθαρά από πίσω, με τον Παπαδόπουλο να δίνει το πέναλτι και να αποβάλλει τον αμυντικό της Λάρισας.

Ο Μακέντα ευστόχησε και άνοιξε το σκορ στο 3′, με τη Λάρισα να αναγκάζεται να κάνει και την πρώτη της αλλαγή, βγάζοντας τον Μπαργκάν και βάζοντας τον Γκόλια.

Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν τόσο νωρίς στο ματς ήταν ιδανικές ώστε ο Παναθηναϊκός να φτάσει σε ένα ευρύ σκορ από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Ωστόσο, οι παίκτες του Δώνη αποδείχτηκαν αναποτελεσματικοί για ακόμα μια φορά και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να καθαρίσουν το ματς πολύ γρήγορα.

Στο 4′ ο Εμμανουηλίδης έφυγε στο τετ α τετ αλλά το πλασέ του «έγλειψε» το δοκάρι, στο 13′ ο Ινσούα από ευνοϊκή θέση εντός περιοχής επέλεξε τελείωμα με το δεξί, με την μπάλα να φεύγει άουτ και στο 23′ κεφαλιά του Κουλιμπαλί έπειτα από κόρνερ του Εμμανουηλίδη έφυγε ελάχιστα έξω.

Ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και συντριπτικά ποσοστά κατοχής μπάλας, αλλά μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου δε δημιούργησε άλλη ευκαιρία, με τη Λάρισα να κάνει την πρώτη της τελική στο 43′ με ένα σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς να φεύγει άουτ.

 

Λάθη από διαιτητή και Μαυρομμάτη και 1-1 η Λάρισα

Ο Δώνης έβαλε τον Άλτμαν αντί του Μπουζούκη με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, θέλοντας να δώσει ανάσες και στον νεαρό μέσο. Οι πράσινοι μπήκαν και στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να πιέσουν και να καθαρίσουν το ματς με δεύτερο γκολ, αλλά αντ’ αυτού η Λάρισα τους… σόκαρε.

Χρειάστηκε αρχικά ένα τραγικό λάθος του διαιτητή Παπαδόπουλου, ο οποίος στο 52′ δεν είδε καθαρό τράβηγμα του Καρανίκα στον Κουρμπέλη μέσα στην περιοχή και δύο λεπτά αργότερα, οι βυσσινί ισοφάρισαν από ένα ακόμα τραγικό λάθος του Μαυρομμάτη.

Ο νεαρός αμυντικός, με την μπάλα στην πλάγια γραμμή, δεν κατάφερε ούτε να την ελέγξει, ούτε να τη διώξει, με τον Ντέλετιτς να του κλέβει, να μπαίνει μέσα στην περιοχή και με αριστερό σουτ να στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Διούδη για το 1-1.

Βλέποντας το ματς να στραβώνει από το πουθενά, ο Δώνης φόρτωσε τη μεσοεπιθετική του γραμμή, βάζοντας και τον Μουνιέ στο παιχνίδι και παίζοντας ουσιαστικά με ένα 3-4-3, έχοντας τον Μακέντα στην κορυφή και τους Μουνιέ και Δώνη στο πλάι του και τον Άλτμαν λίγο πιο πίσω τους και αφήνοντας τον Κουρμπέλη μοναδικό αμυντικό μέσο, ενώ με την είοσοδο του Χατζηθεοδωρίδη στο 75′ γύρισε το σχήμα σε τετραδα στην άμυνα, με τον Κουλιμπαλί δεξιά, τον Ινσούα αριστερά και 4-4-2, τοποθετώντας τον Άλτμαν δίπλα στον Μακέντα.

 

Και δεύτερο πέναλτι αρνήθηκε ο Παπαδόπουλος

Παρά τους πολλούς παίκτες στην επίθεση και την αδυναμία της Λάρισας να βγει μπροστά, ο Παναθηναϊκός είχε τραγικές επιλογές και δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις μπροστά από την εστία το Κρίστινσον.

Οι περισσότερες σέντρες ήταν άσχημες, με τους αμυντικούς της ΑΕΛ να διώχνουν με ευκολία την μπάλα.

Ωστόσο στο 87′ οι πράσινοι θα μπορούσαν να πάρουν και πάλι προβάδισμα, αν ο Παπαδόπουλος δεν έκλεινε τα μάτια σε νέα ανατροπή μέσα στην περιοχή. Αυτή τη φορά ο Ζίζιτς τράβηξε καθαρά τον Μακέντα από τη φανέλα, με τον Ιταλό να είναι έτοιμος να σκοράρει από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Παπαδόπουλος αρνήθηκε δεύτερο πέναλτι στους πράσινους.

Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 93′ με τον Κουρμπέλη να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Κρίστινσον να διώχνει με υπερένταση στη δεξιά του γωνία, σε μια φάση που ήταν και η τελευταία για τους πράσινους, οι οποίοι παραμένουν χωρίς νίκη το 2019 και έχασαν την ευκαιρία να ξεφύγουν από τους διώκτες τους στη μάχη της πεντάδας.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κουλιμπαλί, Παντελάκης, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Δώνης, Κουρμπέλης, Τζανδάρης (63′ Μουνιέ), Μπουζούκης (46′ Αλτμαν), Εμμανουηλίδης (75′ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα.

Λάρισα: Κρίστινσον, Μπαργκάν (5′ Γκόλιας), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (77′ Μόρας), Ζίζιτς, Σικάβκα (59′ Ακόστα), Καρανίκας, Σεσέροβιτς, Νούνιτς, Γκοΐκοβιτς

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15