search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:19
MENU CLOSE

Αθώωση Αμβρόσιου προτείνει η Εισαγγελέας – «Καταδικαστέες οι δηλώσεις του αλλά δεν επηρεάζουν κανέναν»

28.01.2019 13:36
Απίστευτο - Ο Αμβρόσιος φέρεται να ζήτησε τον διωγμό Πατρινού επειδή έμαθε ότι ήταν gay - Ανακάλεσε την ύστατη στιγμή - Media

 

Την αθώωση του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου πρότεινε η εισαγγελέας, στη δίκη σε δεύτερο βαθμό που βρίσκεται σε εξέλιξη με τον μητροπολίτη να κατηγορείται για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και ρητορική μίσους.

Όπως μεταδίδει η Εφημερίδα των Συντακτών, στην αγόρευσή της η εισαγγελέας ανέφερε ότι «οι συγκεκριμένες ενέργειες και προτροπές είναι απόλυτα καταδικαστέες ακόμα και σε ιδιωτικό λόγο, πολύ περισσότερο όταν αυτός που τον εκφέρει κατέχει δημόσιο αξίωμα. Ο μητροπολίτης μπορεί να είναι λαοπρόβλητος και να χαίρει σεβασμού, πόσοι όπως ενστερνίζονται ή παρασύρονται από τα λόγια του; Μόνο άνθρωποι που ήδη τα πιστεύουν αυτά. Η κοινωνία μας έχει κάνει βήματα μπροστά».

Σύμφωνα με το thebest.gr, κατά τη απολογία του ο Αμβρόσιος, υποστήριξε ότι η σημερινή ημέρα είναι η πιο δύσκολη μέρα της ζωής του και υπογράμμισε ότι δεν καταφέρεται παρά μόνο εναντίον της αμαρτίας και όχι εναντίον των ομοφυλοφίλων.

Στην απολογία του, ο Αμβρόσιος, είπε ότι το μένος του ήταν εναντίον των πολιτικών που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης και όχι εναντίον των ομοφυλοφίλων. Όπως είπε αυτά που έγραψε (στο επίμαχο δημοσίευμα), τα έγραψε όχι με δόλο αλλά για να προφυλάξει την κοινωνία, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε πως κατά το χρόνο του δημοσιεύματος, η συμβίωση των ομοφυλοφίλων ήταν ποινικό αδίκημα.

Προκλητικός για μια ακόμη φορά, ο μητροπολίτης είπε πως οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, όχι όμως να προκαλούν, ενώ χαρακτήρισε το «φτύστε τους» τον «πιο επιεική τρόπο του Χριστιανικού λόγου», σύμφωνα πάντα με το thebest.gr.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:19