09/04/2020 01:57:54

Στο όριο οι διπλωματικές σχέσεις Γερμανίας-Δανίας λόγω... γουρουνιών

Σε επιφυλακή στη Δράμα και την Ξάνθη για την πανώλη των χοίρων - Media

 

Τα αγριογούρουνα οδηγούν σε... διπλωματικές εντάσεις τη Δανία και τη Γερμανία ή τέλος πάντων προκαλούν την ανάγκη επαναφοράς φυσικών ορίων στα σύνορα των δύο χωρών.

Τι έχει συμβεί; Το υπουργείο Γεωργίας της Δανίας ανακοίνωσε ότι η χώρα θα κατασκευάσει ένα φράχτη μήκους περίπου 70 χιλιομέτρων στα σύνορα με τη Γερμανία. Ο λόγος; Η Δανία θέλει να προφυλάξει τα αγριογούρουνά της.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Τροφίμων της χώρας, Τζέικομπ Ελεμαν Γένσεν, εξήγησε ότι οι εξαγωγές χοιρινού από την Δανία σε χώρες εκτός ΕΕ φτάνουν τα 11 δισ. κορώνες  και τόνισε ότι στόχος του φράχτη είναι η αποτροπή μόλυνσης των αγριόχοιρων της χώρας από την αφρικανική γρίπη των χοίρων.

«Τώρα μπορούμε επιτέλους να αρχίσουμε το κτίσιμο του φράχτη. Σε συνδυασμό με το κυνήγι των αγριογούρουνων, θα σπάσουμε την αλυσσίδα της μόλυνης και θα περιορίσουμε τον κίνδυνο της εξάπλωσης της Αφρικανικής γρίπης των χοίρων στην Δανία» είπε.

Σημειώνεται ότι μέχρι ώρας στην Γερμανία δεν έχει αναφερθεί κανένα κρούσμα του ιού, ο οποίος είναι θανατηφόρος για τα γουρούνια και τα αγριογούρουνα αλλά δεν έχει καμμία επίπτωση στους ανθρώπους. Το Βέλγιο, αντιθέτως, έχει καταγράψει εκατοντάδες κρούσματα από την αρχή της χρονιάς, προκαλώντας σημαντική ανησυχία σε Γαλλία και Γερμανία - που εκτρέφουν τους μεγαλύτερους αριθμούς γουρουνιών στην ΕΕ.

Πληροφορίες: Sputnik

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.