search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:50
MENU CLOSE

Πάπας Φραγκίσκος: Η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερωμένους «θα συνεχιστεί γιατί υπάρχει στην κοινωνία»

28.01.2019 16:32
Φρικτή υπόθεση κακοποίησης: Στο σκαμνί γιατρός για ασέλγεια σε αγόρι - Media

 

Το πρόβλημα της σεξουαλικής κακοποίησης με δράστες ιερωμένους “θα συνεχιστεί” παρά την οργάνωση, στα τέλη Φεβρουρίου στο Βατικανό, ενός διεθνούς συνεδρίου με αντικείμενο την προστασία των ανηλίκων, προειδοποίησε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για “ένα ανθρώπινο πρόβλημα που βρίσκεται παντού”.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μέσα στο αεροσκάφος που τον μετέφερε από τον Παναμά στο Βατικανό, ο πάπας εκτίμησε ότι έχουν καλλιεργηθεί υπερβολικές προσδοκίες από τη διεξαγωγή αυτού του συνεδρίου, τονίζοντας ότι το πρόβλημα θα εξακολουθήσει να υπάρχει.

“Πρέπει να επιλύσουμε το πρόβλημα εντός της Εκκλησίας (…) και να συνεχίσουμε να το επιλύουμε στην κοινωνία, στις οικογένειες, όπου λόγω της ντροπής καλύπτονται τα πάντα”, σημείωσε.

Στο συνέδριο των προέδρων των επισκοπικών συνόδων όλου του κόσμου, που έχει συγκαλέσει ο ποντίφικας για τα τέλη Φεβρουαρίου, σκοπός είναι να συνταχθούν “τα πρωτόκολλα για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός”, ένα είδος “κατήχησης” στο θέμα αυτό διότι “μερικές φορές οι επίσκοποι δεν ξέρουν τι να κάνουν”, διευκρίνισε ο πάπας Φραγκίσκος.

Θα πρέπει επίσης “να αντιληφθούν” το μέγεθος της τραγωδίας, επειδή “ο πόνος είναι φρικτός”.

“Και μετά, θα προσευχηθούμε, θα υπάρξουν μαρτυρίες για να βοηθήσουν να αντιληφθούμε τι συμβαίνει, θα γίνουν λειτουργίες για να ζητήσουμε συγχώρεση για όλη την Εκκλησία”, κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10