search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:31
MENU CLOSE

Θεοδωράκης: Ψαριανός και Αμυράς έφυγαν από το Ποτάμι κατ’ εντολήν της ΝΔ

28.01.2019 18:26
Στ. Θεοδωράκης: Η πρόταση Μητσοτάκη για Σακελλαροπούλου με ξάφνιασε ευχάριστα - Media

 

Τη θέση ότι η Κ.Ο. του Ποταμιού διαλύθηκε κατ’ εντολήν άλλων κομμάτων επανέλαβε προ ολίγου ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Open TV.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «οι δύο βουλευτές (σ.σ. Ψαριανός και Αμυράς) έφυγαν από το Ποτάμι κατ’ εντολή της ΝΔ. Tο είχαν πει οι ίδιοι σε ανύποπτες στιγμές στα στελέχη του Ποταμιού οτι πιέζονται από τη ΝΔ για να φύγουν από το Κίνημά μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μόλις έφυγαν, βγήκαν οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ και πανηγύρισαν», προσθέτοντας ότι «με ξαφνιασε πολύ ο κ. Χατζηδάκης που παρόλο το φιλελεύθερο και προοδευτικό προφίλ του βγήκε αμέσως μετά την ανεξαρτητοποίηση των βουλευτών του Ποταμιού να τους δώσει θέσεις στη ΝΔ. Είναι δημόσια προσβολή η στάση της ΝΔ, νομιμοποιεί τις αποστασίες βουλευτών».

Από τα πυρά του κ. Θεοδωράκη δεν διέφυγε και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως επισήμανε «αντίστοιχες κινήσεις έχει κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Δανέλλης διαφοροποιήθηκε από το Ποτάμι κατ’ εντολή του κυβερνώντος κόμματος», σημειώνοντας ότι «υπήρχαν διαφωνίες στην κ.ο. του Ποταμιού, αλλά ήταν ξαφνικό το γεγονός ότι κάποιοι βουλευτές αποφάσισαν να την διαλύσουν. Λίγες μέρες πριν άλλωστε, οι ίδιοι βουλευτές, έδιναν διαβεβαιώσεις για το αντίθετο».

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε με νόημα ότι «αν σε εκλέγει κάποιος σε κάποια περιφέρεια και φεύγεις από το κόμμα σου στο μέσο της κοινοβουλευτικής περιόδου χωρίς να διαφωνείς με τις αρχές του, τότε είναι σαφές ότι το κάνεις για να νιώσεις την ασφάλεια της αγκαλιάς ενός μεγαλύτερου κόμματος».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι «η ΝΔ γέρνει τελευταία προς τη συντηρητική μεριά της. Ο στόχος τους, λοιπόν, ήταν να διαλύσουν το Ποτάμι για να μην έχει άλλες επιλογές οι κεντρώος φιλελεύθερος ψηφοφόρος». Υπογράμμισε, δε, ότι «έχουμε τραυματιστεί αλλά βλέπουμε και πολύ κόσμο από το φιλελεύθερο στρατόπεδο να επιστρέφει στο το Ποτάμι. Άλλωστε η κατάμεστη αίθουσα στην εκδήλωσή μας που έγινε στο Ζάππειο το ίδιο βράδυ της ανεξαρτητοποίησης των βουλευτών είναι η καλύτερη απάντηση».

Επίσης, «πέταξε το γάντι» στους αποχωρήσαντες βουλευτές, λέγοντας ότι «παρόλες τις προτάσεις που μου έχουν γίνει εγώ πάντα θα είμαι στο Ποτάμι, δεν θα εγκαταλείψω το κόμμα μου. Μπορούν να πουν το ίδιο οι κύριοι Αμυράς και Ψαριανός; Ότι δεν θα πολιτευτούν με άλλο κόμμα; Ότι δεν θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές με τη ΝΔ;» και ξεκαθάρισε ότι «τον Μαϊο το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο σε όλες τις κάλπες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:28