search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:34
MENU CLOSE

Αυτοί είναι οι θερμοί υποστηρικτές της πρότασης για Νόμπελ Ειρήνης σε Τσίπρα- Ζάεφ

28.01.2019 19:23
Αυτοί είναι οι θερμοί υποστηρικτές της πρότασης για Νόμπελ Ειρήνης σε Τσίπρα- Ζάεφ - Media

 

Την πρόταση της Τυνήσιας κατόχου του Νόμπελ Ειρήνης 2015, Ουιντέντ Μπουσαμαουί, να είναι υποψήφιοι για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2019, οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της πΓΔΜ, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ για τη συμφωνία των Πρεσπών στηρίζουν τρεις μεγάλες πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, οι οποίες μάλιστα εξαπολύουν επίθεση σε όσους αντέδρασαν στη συμφωνία.

Τα σερβικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η πρόταση υποστηρίχθηκε από τον Ούντο Μπούλμαν, επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, τη Σκα Κέλερ, συμπρόεδρος τη Ομάδας των Πρασίνων / Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, και Γκάμπι Ζίμερ, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς / Αριστεράς των Πρασίνων των Βόρειων Χωρών.

Οι τρεις ευρωπαίοι πολιτικοί εξήραν σε κοινή τους δήλωση το «πολιτικό θάρρος» που επέδειξαν οι κ. Τσίπρας και Ζάεφ και τη δέσμευσή τους να καταλήξουν σε συμφωνία, παρά τις εθνικιστικές δυνάμεις που αντιτάχθηκαν έντονα στην πρόταση (σ.σ για λύση) και στις δύο χώρες.

«Σύμφωνα με τη συμφωνία, η οποία θέτει τέρμα σε μια διαμάχη μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας η οποία διήρκεσε 27 χρόνια, το όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβικής χώρας θα είναι στο εξής ‘’Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’’. Έτσι, η Ελλάδα απομάκρυνε τα εμπόδια στην ένταξη της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ» σχολιάζει το ιταλικό πρακτορείο ANSA.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:34