17/02/2020 20:22:45

Την κατασκευή 216 νέων αεροδρομίων σχεδιάζει η Κίνα έως το 2035

Την κατασκευή 216 νέων αεροδρομίων σχεδιάζει η Κίνα έως το 2035 - Media

 

Η Κίνα σκοπεύει να προσθέσει 216 νέα αεροδρόμια μέχρι το 2035 καθώς και να αναπτύξει νέους περιφερειακούς κόμβους μεταφορών, ανέφερε στην εφημερίδα China Daily, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας (CAAC).

Είναι αξιοσημείωτο ότι στα τέλη Οκτωβρίου, η Κίνα διέθετε 234 πολιτικά αεροδρόμια, αριθμός που σχεδιάζεται να φτάσει περίπου τα 450 έως το 2035, σύμφωνα με την κατευθυντήρια γραμμή ανάπτυξης της κινεζικής ΥΠΑ, αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Η ζήτηση για αεροπορικές επιβατικές μεταφορές στην Κίνα θα αντιπροσωπεύει το 1/4 του συνόλου στον κόσμο μέχρι το 2035, υπερβαίνοντας το αντίστοιχο των Ηνωμένων Πολιτειών και καθιστώντας την ασιατική χώρα, τη μεγαλύτερη αεροπορική παγκοσμίως.

Ανέφερε επίσης ότι διεθνή αεροδρόμια παγκόσμιας κλάσης θα κατασκευαστούν στην περιοχή του δέλτα του ποταμού Γιανκτσέ, στην περιοχή Πεκίνο-Τιαντζίν-Χεμπέι, Γκουαγντόνγκ-Χονγκ Κονγκ-Μακάο και στο σύμπλεγμα των πόλεων Τσονγκκίνγκ και Τσενγκντού.

«Η εξυπηρέτηση έχει βελτιωθεί σημαντικά, αλλά τα υφιστάμενα αεροδρόμια δεν είναι επαρκή ενώ είναι και άνισα κατανεμημένα σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε στέλεχος του Τμήματος ανάπτυξης και σχεδιασμού της Υπηρεσίας.

Το 2017, στα αεροδρόμια της Κίνας πραγματοποιήθηκαν 552 εκατομμύρια πτήσεις, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σε 720 εκατομμύρια έως το 2020, σύμφωνα με στοιχεία της ΥΠΑ.

ypodomes.com

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.