search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:05
MENU CLOSE

ΓΕΕΘΑ: Διαψεύδουμε την παρουσία του τουρκικού ναυτικού στα Ίμια – Είναι προπαγάνδα

29.01.2019 10:15
Όμιλος ΟΤΕ: Σημαντική διάκριση για τον ψηφιακό του μετασχηματισμό στα Growth Awards 2019 - Media

 

Οι Τούρκοι τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή την επέτειο των Ιμίων, με δημοσιεύματα τους επιχειρούν όχι μόνο να στήσουν σκηνικό έντασης αλλά και να την κλιμακώσουν.

Τα δημοσιεύματα τους αναφέρουν ότι ισχυρές ναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας βρίσκονται στην περιοχή για να αποτρέψουν… ελληνικές προκλήσεις. Για παράδειγμα η Σαμπάχ γράφει ότι τα τουρκικά πλοία βρίσκονται στην περιοχή για να αποτρέψουν τους Έλληνες να καταθέσουν στεφάνια ενόψει της επετείου. Και επισημαίνει ότι στη θαλάσσια περιοχή πλέουν τρια θωρηκτά!!! Και μια ακταιωρός. Η εφημερίδα έχει και φωτογραφίες κάποιων τουρκικών πλοίων, οι οποίες όμως φυσικά δεν μπορεί να επιβεβαιωθούν πότε τραβήχτηκαν και από πού είναι.

Την ίδια στιγμή το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει κάτι τέτοιο και αναφέρει ότι στην περιοχή επικρατεί η «συνήθης κατάσταση», δηλαδή τα ελληνικά πλοία είναι αγκυροβολημένα στα γύρω νησιά και αντιστοίχως υπάρχει τουρκική παρουσία στα λιμάνια της γειτονικής χώρας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:05