search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:02
MENU CLOSE

Η Μόσχα πιέζει τον Μαδούρο: Η Βενεζουέλα να αποπληρώσει το χρέος της στη Ρωσία

29.01.2019 13:43
Η Μόσχα πιέζει τον Μαδούρο: Η Βενεζουέλα να αποπληρώσει το χρέος της στη Ρωσία - Media
 
Ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών Σεργκέι Στορτσάκ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν προβλήματα με την αποπληρωμή των δανείων που έχει χορηγήσει η Ρωσία στην Βενεζουέλα, τα οποία υπερβαίνουν τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, εξαιτίας της πολιτικής κρίσης που επικρατεί στην χώρα, αν και όπως είπε προς το παρόν δεν υπάρχουν καθυστερήσεις με την πληρωμή των δόσεων.
 
«Προβλήματα ασφαλώς θα υπάρξουν. Όλα εξαρτώνται αυτή τη στιγμή από τον στρατό, από τους στρατιωτικούς, από το κατά πόσο θα μείνουν πιστοί στο χρέος τους και τον όρκο τους. Άλλη εκτίμηση είναι αδύνατον να κάνω», δήλωσε ο Στορτσάκ.
 
Η πλησιέστερη δόση, η οποία θα πρέπει να καταβληθεί στα τέλη Μαρτίου από την Βενεζουέλα, υπερβαίνει τα 100 εκ. δολάρια, δήλωσε ο Στορτσάκ διευκρινίζοντας ότι οι πληρωμές καταβάλλονται τον Σεπτέμβριο και τον Μάρτιο, ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν καθυστερήσεις όπως και ότι η τελευταία πληρωμή έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου.
 
Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι η Βενεζουέλα θα πρέπει να αποπληρώσει το χρέος της προς την Ρωσία, επισημαίνοντας ότι η συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους της Βενεζουέλας ενώπιον της Ρωσίας δεν υπέστη αλλαγές. «Στην συμφωνία δεν έγινε καμία τροποποίηση, συνεπώς η Βενεζουέλα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει ενώπιον του πιστωτή», αναφέρει η ανακοίνωση
 
Τον Νοέμβριο του 2017 η Ρωσία και η Βενεζουέλα υπέγραψαν διακρατική συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους ύψους 3,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με διάρκεια αποπληρωμής 10 ετών και με τις κατώτερες σε ύψος πληρωμές τα πρώτα έξι χρόνια.
 
Προς το παρόν διατηρείται για την Βενεζουέλα η περίοδος διευκολύνσεων όσον αφορά το χρέος της προς την Ρωσία , επεσήμανε ο Στορτσάκ. « Την τελευταία φορά καταβλήθηκε ένα αρκετά σημαντικό ποσό (πληρωμή) που υπερέβη τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Η επικειμένη πληρωμή είναι του ίδιους μεγέθους. Έχουμε ορίσει σταθερό επιτόκιο. Όταν αρχίσει η περίοδος αποπληρωμής του δανείου, μαζί με το επιτόκιο γίνεται απόσβεση ενός μέρους του χρέους, πρόκειται για ένα κλασικό σχήμα απόσβεσης του κρατικού χρέους», διευκρίνισε ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:01