search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:22
MENU CLOSE

Βρετανικό χάος: Αλλαγές στη συμφωνία με Ε.Ε. ζητούν οι βουλευτές

29.01.2019 14:52
Βρετανικό χάος: Αλλαγές στη συμφωνία με Ε.Ε. ζητούν οι βουλευτές - Media

 

Στο χάος μοιάζει να βυθίζεται η νέα προσπάθεια της Βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων τη συμφωνία για το Brexit, μια συμφωνία, όμως, που η ίδια η Μέι αναφέρει ότι επιθυμεί να επαναδιαπραγματευτεί με τις Βρυξέλλες.

Τροπολογίες επί τροπολογιών
Οι βρετανοί βουλευτές θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν σήμερα πάνω σε έως και επτά προτεινόμενες αλλαγές στη συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου.
 
Ο Μπέρκοου δήλωσε πως επέλεξε επτά τροπολογίες, περιλαμβανομένης μιας που προτάθηκε από τον συντηρητικό βουλευτή Γκρέιαμ Μπρέιντι και καλεί για την άρση του βορειοϊρλανδικού αποκαλούμενου «μηχανισμού ασφαλείας» (backstop) και την αντικατάστασή του από «εναλλακτικές ρυθμίσεις».
 
Ο Μπέρκοου επέλεξε επίσης μια τροπολογία που προτάθηκε από τη βουλευτή των Εργατικών Ιβέτ Κούπερ, η οποία ζητεί να περάσει ο έλεγχος του Brexit από την Μέι στο κοινοβούλιο και, αν υπερψηφιστεί, μπορεί να έχει βαθιά επίδραση, δίνοντας στους βουλευτές που θέλουν να μπλοκάρουν, να καθυστερήσουν ή να επαναδιαπραγματευθούν το Brexit μια νομική οδό για να το πράξουν.
 
Οι ψηφοφορίες για τις τροπολογίες αυτές θα πραγματοποιηθούν μία-μία από τις 21:00 (ώρα Ελλάδας). Κάθε ψηφοφορία διαρκεί περίπου 15 λεπτά και το αποτέλεσμα ανακοινώνεται στο κοινοβούλιο.
 
Μέι προς βουλευτές: Αποφασίστε τι Brexit θέλετε
Από την πλευρά της, η Μέι σημείωσε ότι η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο είναι μια ευκαιρία να τελειώσουν οι διαιρέσεις που εμπόδισαν το κοινοβούλιο να εγκρίνει μια συμφωνία για το Brexit και μια ευκαιρία να δείξουν οι βουλευτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση τι θέλουν.
 
«Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση τι θα χρειαστεί προκειμένου να περάσει μα συμφωνία από αυτή τη Βουλή των Κοινοτήτων, τι θα χρειαστεί για να πάμε πέρα από τη σύγχυση και τη διαίρεση και την αβεβαιότητα που τώρα επικρέμαται πάνω από εμάς», είπε η Μέι στο κοινοβούλιο.
 
«Δέχομαι επίσης πως αυτή η Βουλή δεν θέλει τη συμφωνία την οποία έθεσα ενώπιόν της, με τη μορφή που υφίσταται σήμερα. Η ψηφοφορία ήταν αποφασιστική και την άκουσα με μεγάλη προσοχή. Έτσι ο κόσμος ξέρει τι δεν θέλει αυτή η Βουλή Σήμερα πρέπει να στείλουμε ένα εμφατικό μήνυμα για το τι θέλουμε», είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.
 
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:21