search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:04
MENU CLOSE

Χρηματιστήριο: Στα υψηλά ημέρας με βοήθειες και από τις τελικές δημοπρασίες

29.01.2019 17:21
Έκανε το... 11 στα 11 ανόδου το Χρηματιστήριο - Κέρδη 99% σε 5 εβδομάδες για τις τράπεζες - Media

 

Σε αντίθεση με την αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση, σήμερα τις τελικές εντυπώσεις τις κέρδισαν οι αγοραστές, ενώ με τις σημαντικές βοήθειες των τελικών δημοπρασιών, οι βασικοί δείκτες του ελληνικού χρηματιστηρίου, ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση στα υψηλά ημέρας, ή πολύ κοντά σε αυτά.

Εξαίρεση ο τραπεζικός κλάδος, που συνέχισε την αδύναμη εικόνα όλων των τελευταίων ημερών και που ο κλαδικός του δείκτης διασώθηκε με οριακά κέρδη 0,08%, ενώ ενδοσυνεδριακά κινήθηκε μεταξύ +0,68% και -2,28%.

Εν τω μεταξύ, με επιτόκιο 3,6% και κουπόνι 3,45% έκλεισε το βιβλίο προσφορών για το 5ετές ομόλογο, ενώ το δημόσιο θα αντλήσει 2,5 δισ. ευρώ.

Η είδηση είχε θετικό αντίκτυπο στις αγορές ομολόγων, με αποτέλεσμα την σημαντική αποκλιμάκωση των αποδόσεων και για το 10ετες ελληνικό ομόλογο, καθώς μετά από πολύ καιρό η απόδοση δείχνει να υποχωρεί χαμηλότερα από το 4%.

“Το τέλος του προγράμματος διάσωσης ελευθέρωσε τα χέρια της κυβέρνησης ώστε να προχωρήσει σε κάποιες από τις εκλογικές της δεσμεύσεις, μια εκ των οποίων ήταν η αύξηση του κατώτατου μισθού. Τα 650 ευρώ, όπου μπήκε ο πήχης είναι ακόμα σχετικά περιορισμένο επίπεδο (περίπου 50% του ενδιάμεσου μισθού) και γι’ αυτό είναι απίθανο να περιμένουμε μεγάλη ανοδική πίεση στην συνολική αύξηση των αμοιβών. Ωστόσο, με την οικονομική ανάπτυξη υποτονική και μεγάλο παραγωγικό κενό, η αύξηση των μισθών για τους χαμηλής εξειδίκευσης εργαζόμενους μπορεί να εμποδίσει σε κάποιο βαθμό τη δημιουργία θέσεων εργασίας”, σχολιάζει η Citi.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy365

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:57