02/07/2020 21:27:05

Πότε θα στηθούν οι κάλπες

 

Πότε ο Τσίπρας θα ρίξει τη ζαριά των εκλογών; Τι είναι αυτό που θα επηρεάσει την απόφασή του; Ποια είναι τα συν και τα πλην των τριπλών εκλογών του Μαΐου;

Ποιος είναι ο φόβος των δημοσκόπων;

Ας προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις στα παρακάτω, σύμφωνα με τις πληροφορίες και τις εκτιμήσεις μας.

Ας τα πιάσουμε λοιπόν ένα - ένα:

- Τη «ζαριά» για το αν θα έχουμε εκλογές τον Μάιο ή τον Οκτώβριο, ο Τσίπρας θα την ρίξει στις αρχές Απριλίου.

- Ο Πρωθυπουργός βλέπει μεν τις δημοσκοπήσεις, αλλά έχει και προσωπική εκτίμηση για τις εκλογικές διαφορές που έχουν διαμορφωθεί μετά την έξοδο από τα μνημόνια και την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η διαφορά με την ΝΔ είναι εμφανώς μικρότερη από αυτή που παρουσιάζεται στις δημοσκοπήσεις.

Αν αυτή είναι γύρω στις 5 - 6 μονάδες, τότε εκλογές καλό φθινόπωρο.

Αν είναι παραπάνω,- και δη προς το διψήφιο ποσοστό - οι εθνικές κάλπες θα στηθούν στις 26 Μαΐου μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές.

- Ένα ποσοστό που θα υπερβαίνει τις επτά μονάδες, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί πολιτικά και μάλιστα σε συνδυασμό μια αρνητική επίδοση στις αυτοδιοικητικές.

- Ο φόβος των δημοσκόπων αλλά και των ηγεσιών των κόμματων είναι το γεγονός ότι εδώ και πολλά χρόνια είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες έχουν να πάνε σε κάλπες 3,5 χρόνια και αυτό σε συνδυασμό με το ποσοστό αποχής δημιουργεί θολό τοπίο που μπορεί να φέρει τα πάνω, αλλά και τα κάτω στα δημοσκοπικά αποτελέσματα.

Όλα τα παραπάνω, ο Τσίπρας τα μετράει, τα ξαναμετράει, τα ζυγίζει και τα ξαναζυγίζει. Για ένα - μέχρι τώρα - δείχνει σίγουρος. Ότι η ΝΔ μαζί με το ΚΙΝΑΛ δεν θα διαθέτουν στην επομένη Βουλή 180 βουλευτές, πόσο μάλλον 200.

Οπότε, καλώς τον τον …Προκόπη και την απλή αναλογική στις επόμενες εκλογές!

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.