search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:17
MENU CLOSE

Σφαγή Θεοδωράκη με ΝΔ για Ψαριανό – Αμυρά 

30.01.2019 10:29
Σφαγή Θεοδωράκη με ΝΔ για Ψαριανό - Αμυρά  - Media

 

Συνέχεια στις καταγγελίες του για το ποιος ώθησε στη διάλυση την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανακοίνωση – απάντηση προς τον Νικήτα Κακλαμάνη που ζήτησε αποδείξεις για τον ισχυρισμό ότι πίσω από τις ανεξαρτητοποιήσεις Αμυρά και Ψαριανού βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία. 

Στην απάντησή του, ο επικεφαλής του Ποταμιού επικαλείται συγκεκριμένες συζητήσεις στα όργανα του Κινήματος – και μάλιστα ηχογραφημένες- καθώς και τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Πολιτικού Συμβουλίου. 

Η ανακοίνωση του Ποταμιού 

Αποδείξεις ότι οι Αμυράς και Ψαριανός ανεξαρτητοποιήθηκαν κατ’ εντολήν της ΝΔ, ζήτησε από το Ποτάμι ο κ.Νικήτας Κακλαμάνης. Εκλαμβάνοντας το ενδιαφέρον του ως ειλικρινές, και όχι προσχηματικό, θα του διηγηθούμε ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας.

Έχουμε δύο ανθρώπους που παρουσία στελεχών και βουλευτών του Ποταμιού λένε συχνά ότι προβληματίζονται αν πρέπει να εγκαταλείψουν το Ποτάμι και να ενταχθούν στους σχεδιασμούς της ΝΔ, όπως τους το ζητούν πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης – αναφέρουν και συγκεκριμένα ονόματα. 

Οι δύο αυτοί άνθρωποι καλούνται από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν, και την Πέμπτη (17 Ιανουαρίου) δηλώνουν, σε έντονους τόνους, ότι δεν θα φύγουν από το Ποτάμι αποκαλώντας μάλιστα γελοίους αυτούς που θέτουν τέτοια ζητήματα. Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι η απόφαση τους δεν θα αλλάξει ό,τι και να ψηφίσουν οι υπόλοιποι βουλευτές του Ποταμιού στη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Το Σαββατοκύριακο οι δύο αυτοί άνθρωποι επανέρχονται στα σενάρια των συνομιλιών με στελέχη της ΝΔ – κάνοντας λόγο για επίμονα τηλεφωνήματα του αντιπροέδρου της ΝΔ κ.Γεωργιάδη – και τη Δευτέρα (21 Ιανουαρίου) φεύγουν από το Ποτάμι. Λίγες ώρες μετά, οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ – ο κ.Γεωργιάδης, αλλά και ο κ.Χατζηδάκης- δηλώνουν ότι οι πόρτες της ΝΔ είναι ανοιχτές για τους κυρίους Αμυρά και Ψαριανό. 

«Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων;», λοιπόν, κ.Κακλαμάνη – όταν μάλιστα ΚΑΙ μάρτυρες έχουμε ΚΑΙ τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΠΣ υπάρχουν και είναι ηχογραφημένα;

Υστερόγραφα: 

1. Επιλέξαμε να απαντήσουμε στον κ.Κακλαμάνη γιατί μπορεί να έχουμε σοβαρές πολιτικές διαφωνίες, αλλά αναγνωρίζουμε ότι, ως γιατρός, έχει ισχυρή, μέσα του, την ορθολογιστική σκέψη του επιστήμονα.

2. «Οι Αμυράς – Ψαριανός έφυγαν κατ΄ εντολή της ΝΔ και ο κ.Δανέλλης κατ΄ εντολή της κυβέρνησης» είναι ο τίτλος που έδωσαν οι δημοσιογράφοι στο επίμαχο θέμα. Παραδόξως πώς, ο κ.Κακλαμάνης δεν ζήτησε στοιχεία για το δεύτερο μέρος της αποκάλυψης, παρότι ως βουλευτής της αντιπολίτευσης φανταζόμασταν θα το έβρισκε πιο ενδιαφέρον. 

Τι είχε πει ο Νικήτας Κακλαμάνης 

Για τις σχέσεις της ΝΔ με το Ποτάμι είχε μιλήσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής στην Α Αθήνας της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης στο Νews24/7 στους 88,6. 

«Ο κ. Θεοδωράκης βρισκόταν σε διάλογο με τον πρόεδρο της ΝΔ. Πρέπει να αποδείξει τώρα αυτά που καταγγέλλει ότι κατ’ εντολήν της ΝΔ ανεξαρτητοποιήθηκαν οι κ.κ. Αμυράς και Ψαρριανός . Είχα πει πολύ νωρίς ότι όποιος ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών να μην περιμένει συνεργασία με τη ΝΔ προεκλογικά και ενδεχομένως μετεκλογικά. Ο κ. Αμυράς είναι καλοδεχούμενος. Για τον κ. Ψαρριανό που είναι φίλος μου δεν θα σας πω γιατί ο ίδιος έχει πει ότι θα μείνει ανεξάρτητος μέχρι την προκήρυξη εκλογών», είχε πει χαρακτηριστικά ο Νικήτας Κακλαμάνης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:17