03/06/2020 23:27:55

Βουλή: Νέο «στραβοπάτημα» της κυβέρνησης με «τρικλοποδιά» από ΑΝΕΛ

Βουλή: Νέο «στραβοπάτημα» της κυβέρνησης με «τρικλοποδιά» από ΑΝΕΛ - Media

 

Πονοκέφαλο προκαλεί στην κυβέρνηση η απόφαση της επιτροπής της Βουλής να δώσει αρνητική γνώμη στον εκλεκτό του υπουργού Παιδείας, Π. Κυπριανού, για τη θέση του επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

Ο Π. Κυπριανού ήταν μέχρι πρότινος ήταν προσωπικός του σύμβουλος το Κώστα Γαβρόγλου στο Υπουργείο.

«Θεωρούμε αδιανόητο να επιλέγεται για επικεφαλής μιας αρχής η οποία πρέπει να διέπεται από ανεξαρτησία ο προσωπικός σύμβουλος του Υπουργού» είπε η τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ Νίκη Κεραμέως.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση είχε γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Από τους 21 παρόντες οι δέκα έδωσαν θετική ψήφο, έξι βουλευτές έδωσαν αρνητική ψήφο, ενώ πέντε, μεταξύ των οποίων και η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ, ψήφισαν «παρών».

Ο Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε ότι προκύπτει μείζον πολιτικό ζήτημα και ότι είναι πρωτοφανές ο Υπουργός να προχωρήσει σε διορισμό ενός προσώπου το οποίο δεν έχει θετική γνώμη της Βουλής.

Κάπου εκεί παρενέβη ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υπεθυμίζοντας ότι η απόφαση της επιτροπής Βουλής είναι γνωμοδοτική και αυτό δεν δεσμεύει τον Υπουργό.

Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί τις επόμενες ημέρες μπορεί να αλλάξει η απόφαση του υπουργού.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.