search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:52
MENU CLOSE

Αναστασιάδης σε Τσίπρα για Πρέσπες: Το όνομα έτσι κι αλλιώς είχε δοθεί από το 1992

30.01.2019 11:31
4282161.jpg

 

Τα θερμά του συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, έδωσε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχαν οι δύο ηγέτες ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων στην αρχή της συνάντησής τους.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έδειξε τόλμη και θάρρος και έδωσε τέλος σε μια «αχρείαστη» διαμάχη που ταλάνιζε επί τριάντα χρόνια την Ελλάδα, ανοίγοντας ταυτόχρονα πόρτες για συνεργασία, ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

«Το όνομα έτσι κι αλλιώς είχε δοθεί από το 1992», τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και σημείωσε πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών απαλείφονται και τα αλυτρωτικά που υπήρχαν στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.

Ο κ. Τσίπρας, από την πλευρά του, σημείωσε πως πρόκειται πραγματικά για ένα ιστορικό βήμα, που με τον τρόπο που έγινε, ενισχύει τη διεθνή αξιοπιστία της Ελλάδας, η οποία έχει βασικό όπλο το διεθνές δίκαιο και γι’ αυτόν το λόγο θεωρεί πως θα βοηθήσει και στις προσπάθειες για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:52