search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:47
MENU CLOSE

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Η «μάχη» για την πρυτανεία – Σε debate θα «αναμετρηθούν» οι υποψήφιοι 

30.01.2019 11:46
Πανεπιστήμιο Αθηνών: Η «μάχη» για την πρυτανεία - Σε debate θα «αναμετρηθούν» οι υποψήφιοι  - Media

 

Καθιερώνεται, ως φαίνεται, το debate των υποψηφίων πρυτάνεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το debate θα γίνει με απευθείας μετάδοση μέσω του δικτύου του πανεπιστημίου, λίγες ημέρες πριν από τις πρυτανικές εκλογές. Μάλιστα, αναμένεται ιδιαίτερα «πιπεράτο», με δεδομένο τα έως τώρα σκωπτικά σχόλια των υποψηφίων για τους αντιπάλους τους.

Σύμφωνα με την kathimerini.gr έως τώρα πανεπιστημιακοί που έχουν ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά τους για τη θέση του πρύτανη στο ΕΚΠΑ δηλώνουν θετικοί στη διοργάνωση debate, που θα επιτρέψει στους ψηφοφόρους-πανεπιστημιακούς να συγκρίνουν τις θέσεις των υποψηφίων για κρίσιμα ζητήματα του πανεπιστημίου. 

Θετική απάντηση έδωσαν ο Στάθης Ευσταθόπουλος καθηγητής στην Ιατρική Σχολή, ο Ευθύμιος Λέκκας καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος και ο Ναπολέων Μαραβέγιας καθηγητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης και νυν αναπληρωτής του Θάνου Δημόπουλου. Πρόκειται για τους τέσσερις πανεπιστημιακούς που έως τώρα έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους. Και ήδη τα μαχαίρια έχουν βγει.

«Θα εργαστούμε με στόχο τη διασφάλιση της ασφάλειας, της υγιεινής και της λειτουργικότητας των κτιριακών υποδομών του ιδρύματος, ενισχύοντας την ομαλή λειτουργία της Πανεπιστημιούπολης», ανέφερε η κ. Φουντοπούλου θυμίζοντας εμμέσως την κατάληψη από τον «Ρουβίκωνα» χώρου στην Πανεπιστημιούπολη. 

Από την πλευρά του, ο κ. Λέκκας μιλά για «καταιγισμό τροπολογιών έσχατης ώρας για τις προϋποθέσεις εκλογής με τη μείωση ή αύξηση κατά περίπτωση των χρονικών ορίων, την παράταση ή την επανάληψη θητειών, φωτογραφίζοντας πορφυρογέννητους υποψηφίους, που θα υπηρετήσουν πιστά και θα υλοποιήσουν τις εντολές του υπουργού, καταργώντας στην ουσία το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:45