search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:12
MENU CLOSE

Αποστολάκης: Αδιαπραγμάτευτη η υποστήριξη της Κύπρου από την Ελλάδα

30.01.2019 13:56
Αποστολάκης: Οι συνεργασίες της Ελλάδας στην Αν. Μεσόγειο έχουν αποδώσει καρπούς - Media

 

«Η εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτες, όπως αδιαπραγμάτευτη είναι και η υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας» υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Ευάγγελος Αποστολάκης, απευθυνόμενος στους αξιωματικούς και άνδρες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ).

Ο υπουργός επισκέφθηκε το Στρατόπεδο «Αντ/γου Σταυριανάκου» της ΕΛΔΥΚ, στη Μαλούντα, πριν αναχωρήσει από την Κύπρο. Στο μνημείο πεσόντων και αγνοουμένων της ΕΛΔΥΚ κατέθεσε στεφάνι και ξεναγήθηκε στο μουσείο της Δύναμης.

Στη σύντομη ομιλία του, ο κ. Αποστολάκης επισήμανε ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι δυνατές, αξιόπιστες και έτοιμες να εκτελέσουν την αποστολή τους στο ακέραιο για την προάσπιση της εθνικής ακεραιότητας. «Το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και η ενεργή στρατιωτική διπλωματία συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια» τόνισε.

Πριν τη μετάβασή του στην ΕΛΔΥΚ, ο Έλληνας υπουργός κατέθεσε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας σε ένδειξη τιμής στους πεσόντες κατά τον απελευθερωτικό αγώνα των Κυπρίων του 1955-59 και κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15