search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:36
MENU CLOSE

«Κόλαση» στην Κέρκυρα: Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο, «ντου» για τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης (Video)

30.01.2019 16:10
Ιράν-κατάρριψη Boeing: Τα 10 δευτερόλεπτα που καθόρισαν τη μοίρα 176 ανθρώπων (Video) - Media

 

Πολεμική ατμόσφαιρα επικράτησε ακόμα μια φορά στο δημοτικό συμβούλιο που επιχείρησε να συνεδριάσει στην Ιόνιο Βουλή.

Οι κάτοικοι της Λευκίμμης παρόντες και πάλι, μπήκαν στην αίθουσα μετά από σωματικό έλεγχο. Σύντομα άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα «έξω τα ΜΑΤ απ’ τη Λευκίμμη» υβρίζοντας και προπηλακίζοντας κυρίως τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Καθαριότητας Σπύρο Ασπιώτη, οπότε με εντολή του Αστυνομικού Διευθυντη Σπύρου Αλαμάνου, αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στην αίθουσα και τους απώθησαν, χωρίς όμως να χρησιμοποιηθεί βία.

Ωστόσο δεν συμμετείχε καμία από τις τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Η Μερόπη Υδραίου προσήλθε και ζήτησε να πάρει το λόγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, αλλά η πρόεδρος δεν το επέτρεψε πριν αναγνωστούν τα ονόματα των παρόντων και ξεκινήσει τυπικά η διαδικασία. Αυτό οδήγησε στην αποχώρηση της κυρίας Υδραίου και έτσι για αρκετή ώρα οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ανέμεναν έως ότου συμπληρωθει απαρτία.

Το επείγον θέμα της συνεδρίασης ήταν αυτό των 43 συμβασιούχων του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, οι οποίοι θα εργαστούν στο εξής με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αλλά η προθεσμία εκπνέει αύριο.

Τελικά προσήλθαν ολοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας (εκτός του Λεωνίδα Παγκράτη και της Μαρίας Λάμπουρα που απουσίαζαν δικαιολογημένα) και οι δύο ανεξάρτητοι σύμβουλοι Γιώργος Ραιδεστινός και Νίκος Γκούσης, με στόχο να συζητήθει τουλάχιστον το θέμα των συμβασιούχων, οι οποίες μάλιστα ήταν παρούσες και ανέμεναν την όλη διαδικασία με αρκετή αγωνία.

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα και τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης αποσύρθηκαν για επόμενη συνεδρίαση.

Βγαίνοντας από την Ιόνιο Βουλή ο Δήμαρχος έγινε αποδέκτης βροχής αποδοκιμασιών και αναγκάστηκε να φύγει με την προστασία της Αστυνομίας.

Πηγή: εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:34