search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:28
MENU CLOSE

«Ξύλο» από καθηγητή ιστορίας στο Νταβός: Το θέμα είναι οι φόροι, όλα τα άλλα είναι μπούρδες (Video)

30.01.2019 16:22
«Ξύλο» από καθηγητή ιστορίας στο Νταβός: Το θέμα είναι οι φόροι, όλα τα άλλα είναι μπούρδες (Video) - Media

 

Οι κεφαλές κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οικονομικών οργανισμών στην κόσμο, μάλλον δεν περίμεναν όταν προσκαλούσαν στο Φόρουμ του Νταβός τον νεαρό ιστορικό Ρούτγκερ Μπρέγκμαν ότι θα τους… έριχνε άγριο ξύλο για τις πολιτικές που ακολουθούν.

Ο Μπρέγκμαν σε μια εξαιρετικά σκληρή και ειρωνική ομιλία, υπενθύμισε ότι την ώρα που οι πάντες στο Νταβός μιλούν για την κλιματική αλλαγή και για τις ανισότητες, κανένας δεν έχει θέσει το ζήτημα της φοροδιαφυγής και της καταπολέμησής της.

«Αισθάνομαι σαν να είμαι σε συνέδριο πυροσβεστών και να απαγορεύεται να μιλήσουμε για νερό», είπε ο Ολλανδός ιστορικός προσθέτοντας ότι «το μόνο για το οποίο πρέπει να μιλάμε είναι η φορολογία και πώς οι πλούσιοι θα πληρώνουν αυτά που πρέπει, όλα τα άλλα είναι μπούρδες».

Όταν πρώην CFO της Yahoo! διαμαρτυρήθηκε για την ομιλία του Μπρέγκμαν, υποστηρίζοντας ότι σήμερα στις ΗΠΑ η ανεργία είναι η χαμηλότερη όλων των εποχών, του υπενθυμίστηκε ότι εργαζόμενοι αναγκάζονται να φορούν πάνες γιατί δεν έχουν δικαίωμα διαλείμματος για τουαλέτα.

Δείτε το απίστευτο βίντεο:

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:28